Přidat na Seznam.cz



Gambrinus liga

Velmi bláznivé utkání, i tak hodnotil po zápase výkon Hradce kapitán Radim Wozniak. V deštivé atmosféře se již dalo tušit, že to bude zajímavý zápas. To se také nad očekávání naplnilo. První polovina nabídla slušný fotbal. Tu druhou by hradečtí ovšem nejlépe vymazali ze svých hlav, bylo to jako probuzení z velmi ošklivého snu. Nakonec i přes všechny ušmudlané, skoro vlastní a darované góly uhráli cennou remízu 3:3. Pokud tyto slabé výkony Hradce budou pokračovat i nadále, tak se fanoušci příští rok mohou dočkat návratu 2. ligy. Místo Sparty přijede Hlučín, a to bude teprve podívaná.


Z dálky to vypadalo, jako ochranné kryty na sedačky proti nečistotám. Po přečtení nápisu Choreo… už bylo jasné, že na začátku utkání bude pro hráče přichystán, z velkých bílých a černých papírů, pěkný pozdrav od fanoušků s nápisem Votroci. Ti do utkání vstoupili bravurně. Hned v 5. minutě po rohovém kopu Rezka se parádně hlavou trefil sváteční střelec Jakub Chleboun. Sám si snad ani nepamatuje, kdy dal naposledy gól a hlavně v tak důležitém zápase. V 9. minutě naservíroval Dvořák přesnou přihrávku do vápna na Fischera, který z vyložené šance trestuhodně přestřelil. Ve 23. minutě by krásnou druhou branku přidal i Hochmeister, ale zahrál za vápnem rukou a gól nebyl uznán.
Hosté prakticky z první šance v 28. minutě, po skoro neviditelném gólu, srovnali na 1:1. Hradec byl po tomto nečekaném gólu jako opařený, protože jasně dominoval do této chvíle. V 39. minutě se domácí přeci jen dočkali. Po faulu v pokutovém území na Hochmeistera byla pískána penalta, kterou precizně proměnil penaltový střelec Pavel Černý. V přestávce na ukazateli svítilo velmi pohledné skóre 2:1.


Druhý poločas začal jinak, než by si kterýkoliv fanoušek Hradce představoval. Fanoušci byli toho názoru, že si asi hradečtí přes přestávku v kabině trochu „zdřímli“. Ve 49. minutě Lindr svým magickým zákrokem vychytal z blízkosti prudkou střelu Doležala. A hned v 50. minutě Ústí srovnalo podruhé. Po neskutečné hrubce kapitána Radima Wozniaka, který prakticky přihrál na vyrovnávací gól byl Hradec úplně hotový a nezmohl se na nic. Ústí bylo jasně lepším týmem a přehrávalo Hradec ve všech směrech. Utrpení fanoušků z předvedené hry a prakticky totálního výpadku celého mužstva dokončil v 64. minutě po rohovém kopu ústecký Kraut. Ten dal již druhou branku v tomto utkání. Prakticky vyhraný zápas se změnil v hotové peklo a fanoušci byli velmi zklamaní.
Vypadalo to, že za Ústí hraje v 2. poločase úplně jiné mužstvo. Hradec si vytvořil několik šancí, ale většinu z nich zablokovali obránci a nebo šla střela úplně mimo branku. Do slibné příležitosti se dostal Rezek, který pálil těsně vedle branky a střídající Kocourek, který hlavičkoval rovněž těsně vedle branky. Naštěstí Hradci remízu snad seslalo samo nebe, protože v 89. minutě se po náporu Hradce trefil do odkryté branky ústecký hráč Franc. Konečný a snad i zasloužený výsledek pro oba celky je 3:3.


Byl to zápas dvou odlišných poločasů. V prvním hrál Hradec a ve druhém Ústí. To sahalo dokonce po rovných 3 bodech. „Druhý poločas jsme tak nějak úplně prospali. 20 minut jsme nehráli, bylo to špatný a byla to katastrofa“, řekl po utkání zklamaný Václav Pilař. „Měli jsme přidat druhý gól, protože šance jsme měli a vedení bychom si už udrželi“, řekl Pavel Dvořák. Šancí mělo hradecké mužstvo požehnaně, střelců však bylo málo. „45 minut to jde, pak je přestávka a 25 minut to nejde. Je to opravdu k zamyšlení“, sdělil svůj dojem po zápase Pavel Černý. „Dvě, tři velké chyby, které soupeř potrestal. Můžeme nakonec děkovat za remízu“, řekl Jiří Janoušek.


Utkání sledovalo ve velmi špatném počasí věrných 3220 diváků. Ukázalo se kolik je v Hradci a okolí opravdových fanoušků, kteří nechodí jen na Spartu a Slavii. Jediné pozitivum je, že si Hradec polepšil v tabulce o jednu příčku a je aktuálně na 11. místě s lepším skóre před Slavii Praha a Ústím. Negativum je, že ho od sestupu dělí 1 bod.
Více v sekci FC Hradec Králové


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU