Přidat na Seznam.cz



Koalice jedná dál, novým primátorem nejspíš Fink

26. října 2010 14:19. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, KRIMI, POLITIKA

Zastupitelstvo

Jednání o budoucí koalici stále nejsou u konce. Strany se zatím nedohodly na důležitých bodech o obsazení postů náměstků a v radě města. Budou tak pokračovat v bilaterárních jednáních a pokusí se doladit určité vzájemné nesoulady v programech a obsazeních. I přes menší otazníky o tom, kdo se stane náměstkem, přetrvává jednoznačný zájem napříč stranami vytvořit v Hradci středopravou koalici. Primátorem se nejspíš stane lékař Zdeněk Fink.

„Já doufám, že do neděle si jednotlivé subjekty udělají bilaterární jednání a předpokládám, že problémy, které dnes nastaly se odemknou a budeme moci standardně jednat o dalších věcech,“ sdělil pro ČRo Hradec Králové Pavel Staněk z Občanské demokratické strany. Některým stranám se moc nezamlouvají navržení náměstci z řad ODS – Pavla Finfrlová, Martin Soukup a Vladimíra Šilhánková z Volby pro město, která má aféru s levným pronájmem lukrativních prostor v centru Hradce, kde působí její sdružení. Město ji pronajalo prostory za 25 Kč za m2 ročně, přitom normální cena se v této lokalitě pohybuje kolem 1500 korun, jak informovala Mladá fronta Dnes.

Zdeněk Fink

„Nedohoda je zatím na obsazení míst v radě města, ale není to zásadní překážkou, kvůli které by se koalice rozpadla. Větší překážkou se zdají být některá jména na postech náměstků, na kterých není soulad ve tvořící se koalici. Budeme to projednávat a vrátíme se na konci tohoto týdne ke společnému stolu,“ řekl zřejmě budoucí primátor Zdeněk Fink pro ČRo Hradec Králové. Primátora jmenuje nové zastupitelstvo až začátkem listopadu, kdy se s tímto postem rozloučí dosavadní lídr města Otakar Divíšek, který odchází na ministerstvo zemědělství.


„Já předpokládám, že v neděli už budeme mít nějaké řešení, zatím to vypadá, že všichni chtějí udržet tu středopravou koalici v Hradci Králové a nějak to dohodnout,“ věří dosavadní náměstkyně Pavla Finfrlová ODS, která svoje touhy sdělila ČRo Hr. Králové. Jednání potrvají nejméně jeden týden, maximálně však do začátku listopadu, kdy bude představeno nové zastupitelstvo. Kteří zastupitelé se skutečně stanou náměstky se dozvíme snad již v příštím týdnu.

zdroj: www.rozhlas.cz, www.idnes.cz foto: www.hkcity.cz


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU