Přidat na Seznam.cz



FC Hradec Králové. Ohlédnutí za podzimem – 1. část

24. listopadu 2010 0:19. /Autor ~ REDAKCE / # 4 MIN. / AKTUALITY, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

FC Hradec Králové

17 prvoligových kol je za námi. Začíná zimní přestávka, hráči si užijí zaslouženou dovolenou a za několik týdnů se opět vrátí a budou se připravovat na jarní a rozhodující část. Během podzimu získal Hradec 18 bodů a přezimuje na 11. místě v tabulce. Za úspěch by se dalo považovat dosažení 20 bodové hranice, ale i nynější bodová nadílka je vzhledem k tomu, jak dlouho se v Hradci liga nehrála příjemná vizitka. Hradec mohl získat ještě o několik bodů víc, ale prakticky celý podzim ho trápí mizerná koncovka. Hráči se sami přesvědčili, že 2. liga a Gambrinus liga je úplně jiné kafe.

Vstup do prvoligové sezony po dlouhých sedmi letech byl začátkem snů. V prvním utkání Hradec porazil Spartu Praha 2:1 a byla to největší senzace léta. Nikdo tomu nemohl uvěřit, že se to opravdu stalo. Hradec předvedl perfektní výkon, Sparta jenom sekundovala. Poté získal další bod za remízu s Bohemians 1905 a sezóna se rozjela slibně. Po 2 odehraných zápasech měl na svém kontě 4 body, kdo by si to před sezonou pomyslel. V dalším kole po dost ustrašeném výkonu prohrál na Slovácku 2:1 a doma nestačil na rozjetou Plzeň, se kterou prohrál jasně 3:0. Jak se později ukázalo, tak Plzeň vyhrávala všechny zápasy a dnes je první a bojuje o titul. V Českých Budějovicích uhrál první venkovní bod za remízu 0:0. V šestém kole porazil doma loňského vicemistra Jablonec 1:0 a Hradec byl zase na koni. Z toho spadl v následujícím utkání s Příbramí, kde po tragickém výkonu prohrál 1:0.

V dalších zápasech přišla bezgólová remíza se Slavií Praha, prohra s Baníkem Ostrava, ostudná remíza s Ústím 3:3 a nečekaná výhra 1:2 v Brně. Poté opět bezgólová remíza s Mladou Boleslaví, smutná prohra v Teplicích a radostná výhra nad silnou Sigmou Olomouc. V posledních utkáních Liberec přehrál Votroky 3:0 a v Edenu klokani vybojovali cennou výhru 1:0. V koncovém podzimním zápase to byla se Slováckem opět jen smolná remíza 0:0, jelikož Hradec na výhru měl.

Největší překvapení – Jiří Janoušek:
Tento hráč je pro nás největším překvapením, protože se oproti druhé lize nesmírně zlepšil. Často hrál v základu a počínal si velmi zkušeně, občas obcházel hráče jeden na jednoho, což pro něj v druhé lize bylo takřka nemožné. Rozdával hodně dobrý přihrávek, ale někdy i něco pokazil. Hodně fanoušků v ochozech říká, že se Čenda, jak ho přezdívají, o mnoho zlepšil a je to hned znát.

Největší zklamání – Pavel Černý:
Tento hráč je pro nás obrovským zklamáním, protože je po skoro celou první část sezony úplně bez formy. Během podzimu měl prý i těžké onemocnění a to mu na jeho výkonu samozřejmě hodně sil ubralo. Ale i tak se mu nedařilo zpracovávat míče, kazil přihrávky a hlavně v pokutovém území mu chyběla síla a odvaha poprat se o gól. Oproti hře, jakou předváděl ve druhé lize se velmi zhoršil, je pomalejší a jeho pomoc týmu je hodně malá. Co se mu ale nedá vytknout, jsou bezvadně kopané pokutové kopy, které dal celkem dva a právě z penalty. Zatím střeleckou stopu svého táty nenašel. Doufejme, že na jaře fanoušci uvidí Pavla Černého tak, jak ho znají.

Největší dříč – Jiří Poděbradský a Tomáš Rezek:
Tito hráči jsou pro nás největšími dříči na hřišti. Za celý zápas toho odběhají skoro nejvíce, protože hrají na pozici krajních beků a musejí pořád běhat sem a tam. Navíc týmu pomohli vítěznými góly proti Spartě a Olomouci. Jsou hnacími motory a výrazně pomáhají týmu v postupu do útoku i zpátky do obrany.

Největší mediální zájem a největší hvězda týmu – Václav Pilař:
Tento hráč čelí největšímu mediálnímu zájmu. Je to hlavně kvůli rozhodující a nádherné střele v prvním utkání se Spartou a také jeho fotbalovostí. Je nejvíce dotazován médii, vybral si ho Karel Šíp do pořadu Všechnopárty a zajímá se o něj nejvíce lidí, kteří se motají kolem fotbalu. Ale co je hlavní je fakt, že když dá gól, tak Hradec vyhraje. Proti Spartě a Jablonci to bylo 6 bodů.

Nejlepší domácí zápas – Hradec Králové 2:1 Sparta Praha
Tento zápas je podle nás nejlepším zápasem ze všech odehraných zápasů. Tým měl největší nasazení a na Spartu doslova vletěl jako hurikán. V 10. minutě skóroval Rezek a v 61. minutě opět Hradec poslal do vedení Pilař. Byl to pro všechny hradecké fanoušky ten nejlepší možný vstup do sezony. Byla to fantazie. V dalších domácích zápasech už asi takové nasazení nebylo, byl to spíše slabý vánek a proto se Slavií Praha a Mladou Boleslaví tým pouze remizoval, i když na vítězství měl.

Nejlepší venkovní zápas – Zbrojovka Brno 1:2 Hradec Králové
Tento venkovní zápas byl jediný, který se Hradci vydařil se vším všudy. Po prvních 10-ti minutách sice mohlo Brno vést už 2:0, ale neproměnilo svoje obrovské šance. Potom se hra vyrovnala a Dvořák se nejprve ve 30. a ještě v 59. minutě zapsal do listiny střelců a Hradec překvapivě zvítězil nad trápícím se Brnem 1:2. V závěru ještě navíc brankář Hanuš chytil nařízenou penaltu. Byla to opravdu nečekaná výhra a o to cennější. Pavel Dvořák byl potom zaznamenán v sestavách kola.

Druhou část a zbytek hodnocení přineseme v pátek.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU