Přidat na Seznam.cz



Plná parkoviště aut, obchodníci mají ty pravé žně

23. prosince 2010 0:49. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, VOLNÝ ČAS
Atrium

Atrium

Každý rok se nákupní centra předhánějí, kdo začne dříve nabízet vánoční zboží. V letošním roce to některá obchodní centra stihla už na konci září. V příštím roce by mohl být vánoční sortiment v regálech obchodů klidně už v srpnu. Čím dříve dají obchodníci vánoční zboží do prodeje, tím vyšší můžou mít potencionální tržby. I když podle odhadů ekonomů si právě letos mnoho lidí nechávalo nákupy vánočních dárků až na samotný prosinec. Ty nejlepší tržby začínají s víkendem, kdy přichází advent. S blížícím se termínem Štědrého dne narůstají do astronomických čísel – hlavně v posledních 7 dnech.

V těchto dnech zažívají velký nápor všechna obchodní centra v Hradci a jejich parkoviště jsou zcela zaplněná vášnivými ženami, které se těší na nákupy a o trochu nervóznějšími řidiči, kteří by se raději věnovali daleko zajímavějším činnostem. Plná parkoviště mají prakticky všichni. Od Terna, směrem na výpadovku na Třebechovice, po Interspar, všechna Tesca, Alberty, Kaufland a další komerční zóny u Šimkových sadů, přes Lidl diskonty po elektro a hobby markety a mnoho dalších obchodů. U některých obchodních center se dokonce tvoří i dlouhé kolony aut na příjezd a odjezd z nákupního centra. Stejně tak se řeší velký problém, kde své auto zaparkovat, když už nikde poblíž není volné místo, ale aby zase nebylo až moc daleko od obchodu.

Hypermarket Tesco na Hradubické před Vánoci prodloužilo provozní dobu na nonstop provoz. Nonstop dlouhodobě funguje i Tesco v obchodním centru Futurum. Ve všech třech obchodech Tesco běží také skoro všechny pokladny a kdo může, tak pomáhá s prodejem. Před markety mají žně také prodejci kaprů, kteří stojí skoro před každým větším obchodem. Menší obchodníci v centru a okrajových částí města mají před Vánoci také poměrně dobré zisky.

Jakmile skončí Vánoce, obchodníci obvykle s prvním lednovým týdnem, ale možná již od 27. prosince, pro nás připraví velké povánoční slevy.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí