Přidat na Seznam.cz



FC HK

V úterý 4. ledna začíná většině hradeckým fotbalistů zimní příprava. Hráči, kteří byli na turnaji v Hamburku mají volno o dva dny déle. Na prvním tréninku by už měl být přítomen i Filip Klapka, který přichází na hostování do konce sezony z kazašského Tobolu Kostanaj. Tam má naopak namířeno Pavel Černý, který již s týmem před Vánoci trénoval v Turecku a sehrál tam pár přípravných utkání. Nastoupil především do druhých poločasů, ale gól se mu vstřelit nepodařilo. Zapsal se tyčkou a měl i pár dobrých přihrávek. Podzimní část první ligy byla pro celý tým a zejména pro Pavla na góly vyloženě chudá.

Hradec během prosince opustilo několik hostujících hráčů. Odešel slávistický brankař Jan Hanuš, který se v Hradci zapsal velmi slušně a publikum ho za některé skvělé zákroky přijalo už za svého. Slavia prý za jeho přestup do Hradce chtěla až příliš a spekuluje se, že by se mohl stát i brankářskou jedničkou Slavie na jarní část. Odešel také Tomáš Hájovský, který v obraně působil také velmi dobře a v mnoha zápasech nastoupil v posledních minutách i v útoku. Zájem o něj má Sokolov. Do Jablonce se vrací Kocourek, který se nejvýrazněji zapsal v domácím utkání proti Jablonci a také Petr Tomašák, který odchází do Třince.

Do áčka se během zimní přípravy zapojí také dva hradečtí dorostenci. Mladý obránce Jaroslav Zelený, který se s týmem připravoval již v létě a odehrál na konci minulé sezony i druholigové utkání. Druhým je mladší bratr Pavla Dvořáka, Jan Dvořák.

Z druholigové Karviné přichází na hostování útočník Vladimír Mišinský (24 let). Na podzim za Karvinou vstřelil 3 branky. O tohoto útočníka se Hradec zajímal již dříve. Z Kazachstánu přichází záložník a hradecký odchovanec Filip Klapka (29 let). Jeho učinkování v Hradci je prý už téměř hotová věc a zbývá jen doladit poslední detaily. „S Filipem a kazašským klubem jsme již domluveni, nyní zbývá ještě vše dotáhnout s týmem, ze kterého do zahraničí přestupoval, to znamená s Jabloncem. Předběžně již domluveni jsme, ale ještě čekáme na jejich návrat z dovolené.“ uvedl Ing. Richard Jukl pro klubový web. Z áčka Sparty přichází na půl roku do Hradce brankář Lukáš Zich (25 let). Tým nyní jedná o dalších posilách a dá se očekávat, že to budou zejména útočníci.

Na další soustředění do Turecka naopak odlétá hradecký ostrostřelec a specialista na penalty Pavel Černý. Podle toho, jak úspěšné budou jeho testy v Tobolu Kostanaj, se ke konci týdne uvidí, zda se jeho účast v mistrovském klubu Kazachstánu stane realitou.

V sobotu 8. ledna od 11 hod. tým odehraje první přípravný zápas s třetiligovým Frýdkem-Místkem na hřišti v Letohradu, kde by měli být všichni hráči, kteří se zapojí do přípravy k dispozici. O den později tým odcestuje do Břízek u Jablonce nad Nisou na kondiční soustředění, na které si hráči moc dobře pamatují, protože měli možnost si vyzkoušet i dlouhý běžecký okruh.

No a sága s přestupem Karla Pitáka do Hradce je zdá se už definitivně vyřešena. Jablonec během podzimu poznal, že to je pro něj klíčový hráč a je velký rozdíl mít základní sestavu s Karlem a bez Karla. Jablonec se na jaře bude chtít určitě poprat o třetí místo, které zaručuje účast v evropských pohárech, ve kterých letos naprosto vyhořel.

Uvidíme, které další posily se pokusí vedení klubu sehnat. Mnoho českých týmů také docela dost hráčů opustilo a shánějí si nové angažmá. Ať už se jedná o České Budějovice, Teplice, Brno nebo Slavii. Často se však stává, že nové „posily“ většinu herního času prosedí na lavičce viz. Petr Tomašák, který se do základní sestavy neprosadil.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU