Přidat na Seznam.cz



Nové trolejbusy se prohánějí po Hradci

7. dubna 2011 21:27. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA

Nejfotogeničtější točna...

Krásné, tiché a k cestujícím přívětivé. To jsou nové kloubové trolejbusy, které nakoupil Dopravní podnik s podporou Evropské unie. Obyvatelé Nového Hradce a nejenom jeho, se konečně dočkali obměny starých trolejbusů, se kterými bylo cestování opravdovým zážitkem. Některé mají za sebou již 21 let provozu. Zbylé vyřazené trolejbusy se pravděpodobně prodají do zemí východní Evropy. Ty nové od začátku týdne jezdí na obvyklých linkách č. 1 a 2. Jejich konečná na Novém Hradci je jednou z nejfotogeničtějších trolejbusových točen v České republice, jak dokládá obrázek.

Informační kampaň o samoobslužném systému otevírání dveří zafungovala velmi dobře a cestující se snaží si dveře otevřít pomocí stisknutí tlačítka. Ke konci roku má dorazit dalších 6 krátkých trolejbusů.

Od soboty 9. dubna začíná platit nový jízdní řád, ve kterém je pár významných změn. Hned tou první je nová autobusová linka č. 8. Ta bude jezdit ve večerních hodinách po trase sedmičky, v Malšovicích za Náhonem se dá po trase devítky, ale za zastávkou na Občinách se vydá stejnojmennou ulicí směrem na Husův pomník a skončí opět na konečné sedmičky. Večer totiž dochází k redukci spojů linky č. 9, její poslední spoj z Terminálu jede v 19:34. Stejně dochází i k redukci večerních spojů linky č. 7. Nová linka prakticky spojuje večer obě linky dohromady.

Na lince č. 5 se zvýší počet spojů do Divce z pěti na sedm denně a o jeden víc o víkendu, na lince č. 1 a 6 se zruší jeden večerní spoj, linka č. 16 bude nově zajíždět do obcí Charbuzice a Stěžírky a na lince č. 26 dojde ke zrušení zhruba dvou spojů. Zastávka Malšova Lhota zastávka se nově bude jmenovat Malšova Lhota náves.

Podívejte se na náš návrh trolejbusové linky, která by obsluhovala Plachtu s ulicí Zelenou v Kuklenách. Návrh trolejbusové linky č. 4

Pokud máte nějaké své vlastní návrhy na nové linky či zlepšení nebo úpravu těch stávajících napište nám na e-mail: info@hkcity.cz


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU