Přidat na Seznam.cz



FC Zbrojovka Brno

Fanoušci hradeckého týmu mohou ve velkém klidu prožít zbývající část sezony. Hradec se po výhře nad Brnem definitivně zachránil ve své nováčkovské sezoně v Gambrinus lize. Že je Hradec takřka na 99 procent zachráněný bylo jasné už po skvělé výhře na půdě Ústí, kde se blýsknul v posledních minutách Marek Jandík. Dnes se gólem za tři body blýsknul Filip Klapka, který dostal ve 33. minutě nadýchaný centr od Štěpána. I Brno hrálo velmi nebezpečně a mělo nejméně tři velké brankové příležitosti, z nichž ani jednu neproměnilo, a tak na lizátkách podesáté v řadě Hradec neprohrál.

Do základní sestavy se v dnešním zápase dostal také Vojtěch Štěpán, který má ohromný sprint za míčem. Všichni ostatní běhali, ale on po hřišti jezdil na „motorce“. Už se zdálo, že je přihrávka ztracena, ale on míč mířící za lajnu doběhl a dobře ho zacentroval před branku. O chvíli později z toho byla vítězná branka, kterou naservíroval Klapkovi a ten se hlavou náramně trefil. Jinak se po celý zápas hrál docela podprůměrný fotbal. Hradec věděl, že když vyhraje, tak bude stoprocentně zachráněn a Brno zase bylo pod velkým psychickým tlakem, že potřebuje vyhrát nebo minimálně bodovat.

Od toho se odvíjela i hra obou týmů. Brno začalo lépe a Hradec se z mírného polospánku probudil až kolem 20. minuty. A od té doby až na pár výjimek v podstatě kontroloval zápas. Čtveřice Lindr, Kasálek, Chleboun a Hochmeister si v klidu vzadu přihrávala míč a nikam s nějakou rozehrávkou nespěchala. A nespěchalo nikam ani Brno, žádné velké drama se v druhém poločase už nekonalo a tak Hradec zaslouženě vyhrál 1:0. Brankář Jirka Lindr si v zápase vyzkoušel několik nových kliček na brněnské útočníky a byl spokojený. Dal si také dárek k nedělnímu svátku v podobě dalšího čistého konta. V dobrých příležitostech před brankou Brna se ocitli ještě Pilař, Poděbradský, Fischer a Černý.

Zápas sice moc fotbalové krásy nepobral, ale hlavní je, že Hradec vyhrál a může se v klidu připravovat na další zápasy a spřádat plány na prvoligovou sezonu 2011/2012. Záchrana – to byl jediný cíl letošní sezony, který se podařilo definitivně splnit už pět, šest kol před koncem. Obecně jsou všichni víceméně překvapeni, že se to podařilo tak rychle a Hradec se momentálně vyhřívá na devátém místě ve středu tabulky. Fanoušci poděkovali hráčům za výhru a za udržení v Gambrinus lize klasickou děkovačkou podél plotu. Na lízátka přišlo 5724 diváků a spokojených jich odcházelo ještě více.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU