Přidat na Seznam.cz



Na Moravském vzniknou 4 nové bytové domy

16. srpna 2011 5:00. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, BYDLENÍ, PROJEKTY

Hradecké Beverly Hills

Na Moravském Předměstí naproti obchodnímu centru Futurum, v lokalitě Medium, mají vzniknout 4 nové bytové domy a ubytovna. Bytový dům s názvem „Pilot 3“, který měl stát nedaleko již stávajících paneláků se stavět nebude. Jeho realizace se neuskuteční. Celý projekt výstavby se totiž upravil a po dohodě s místní samosprávou došlo ke kompromisu. Severně od sportovního areálu ZŠ Mandysova vznikne rezidenční projekt s názvem Medium Park. Měl by mít 4 podlaží. Východně od sportovního areálu, v ulici Pod Zámečkem, vznikne ubytovna a 3 bytové domy, projekt má název „Pilot 1“. Jeden z domů by měl mít až 7 pater.

Největším problémem pro stávající obyvatele bylo umístění bytového domu „Pilot 3“. Ten měl stát jen pár desítek metrů od současného paneláku v ul. Masarykova. Došlo však ke kompromisu a tento bytový dům v těsném sousedství se stavět nebude. Všechny ostatní budovy jsou už od ostatních poměrně dost vzdáleny. Upravený projekt schválilo koncem června hradecké zastupitelstvo.

V celé lokalitě by mělo vzniknout cca. 200 bytů. Všechny bytové domy budou mít podzemní parkovací stání, pár míst na parkování bude vybudováno také na přilehlých komunikacích. V sousedství Medium Parku vznikne park. U zbývajících tří bytových domů a ubytovny to bude sportovní a dětské hřiště.

Stavět by se mohlo začít zkraje jara 2012.

Vizualizace nové výstavby na mapě


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU