Přidat na Seznam.cz



U Milety plánují postavit administrativní centrum City Garden

23. září 2011 17:07. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA, KRIMI, PROJEKTY

Studie centra City Garden

Na zanedbaném prostranství v sousedství křižovatky Mileta se připravuje projekt administrativního centra City Garden. Celý komplex budov má zahrnovat nejenom kanceláře, ale také byty, obchody, služby a v projektu se uvažuje o vybudování lávky přes II. silniční okruh poblíž čerpací stanice OMV. Centrum City Garden je zatím ve fázi studie a vyrůst by mělo na místě po bývalé továrně Mileta. Zastupitelé na svém posledním zasedání kývli na změnu územního plánu v dané lokalitě. V představeném projektu City Garden se počítá jen s minimem zásahů do zeleně, která se nachází na tomto místě.

Současný stav lokality po bývalé továrně Mileta je dost nevzhledný. Je tam skládka, náletová zeleň, další nepořádek a v dotčeném území se nachází ještě Kohoutova vila, která je zdevastovaná a žijí tam prý squateři.

Předložený projekt a jeho řešení přispěje i k napojení třídy E. Beneše na Zborovskou ulici. V obou variantách byl kladen silný důraz na poměrné zachování veřejné zeleně, hlavně v území u zástavby rodinných domů.

Důvody proč město podpořilo tento projekt sdělila architekta a zastupitelka Lenka Zídková: „Hlavní důvody jsou tři. Prvním důvodem je, že to území je dnes v podstatě nebezpečné, je tam na části území divoká skládka a nacházejí se tam ve větší míře odpady. Druhým důvodem je vyřešení a dořešení území u křižovatky Mileta, a třetím a nejlepším důvodem je konečné vyústění Benešovy třídy a její napojení na město.“

Celý komplex kancelářských budov a objektů pro bydlení je nyní ve fázi projektu a příprav. První etapa výstavby by mohla začít však nejdříve až v roce 2015.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí