Přidat na Seznam.cz



HRK 0:0 CBU

Kdo se nestihl před zápasem občerstvit nemusel smutnit, již po prvních minutách zápasu bylo jasné, že dnes se hrát moc nebude a čas na posilnění u stánků bude dostatek. Předvedená hra Hradce byla zajímavá do té doby, než vlastně vůbec začala. Na utkání se přišel podívat i hradecký odchovanec Jaroslav Plašil, hráč francouzského Girondins Bordeaux. Bohužel ani jeho přítomnost v hledišti na hráče nezapůsobila a dál se hrálo v poklidném nedělním tempu po dobrém obědě. Po půl hodině se tak na stadionu pomalu usínalo a snad nejzajímavějším momentem 1. poločasu byl přelet rogala nad stadionem.

První poločas ze strany obou týmů aspiruje na titul Fotbalová nuda roku. Tohle byl fotbal, který nikoho nebavil. Oživením zápasu bylo snad jen skandované přání fanoušků pro trenéra Kotala, který oslaví devětapadesáté narozeniny. Jak je důležitá střelba ze střední vzdálenosti ukázal ve 35. minutě Fischer, když protáhl Křížka, který střelu jen vyrazil a Malinský už se dral k dorážce. Největší šanci prvního poločasu měli hosté, když nastřelili břevno.

Hradec se evidentně trochu probral až po poločase a čím víc se blížil konec zápasu, tím více se hrálo. Hradec sice měl pár dobrých šancí, ale vždy je v předfinální a finální fázi špatně vyřešil. Hráči místo aby zkusili vystřelit, tak si přihrávali i v malém vápně soupeře a hledali cestu ještě k lepší pozici. Nakonec z toho většinou nebylo nic. Největší šanci ve druhém poločase měl po rychlém centru Zeleného na kopačce Černý, když z vyložené šance z voleje přestřelil. Budějovičtí ve druhém poločase nejméně třikrát nebezpečně ohrozili hradeckou branku a vynikající Lindr všechny šance zlikvidoval. Po zásluze byl také vyhlášen nejlepším hráčem, protože za celých 90 minut toho odehrál snad nejvíc.

Hradec dnes zklamal jak předvedenou hrou, tak lajdáckým výkonem a zejména v přechodu do útoku a v útočné fázi byl nulový. Střelby bylo za celý zápas zoufale málo. Kdyby se na stadion vyvěsila cedule „Střelba zakázána“, asi by se nikdo nemohl divit.

Hradec dnes skoro neohrozil soupeřovu branku, a proto je remíza vzhledem k vývoji zápasu celkem spravedlivá. Dnešním výkonem sice neoslnil, ale i tak má stále na poslední příčky vzdálenost osmi bodů a také ve třetím zápase po sobě bodoval. Po 9. kole má 11 bodů, což je o 2 body více než po 9. kole v minulé sezoně.

Votroci si v reprezentační pauze mohou odpočinout od ligy a načerpat síly na poslední Baník Ostrava, se kterým hrají za 14 dní na Bazalech. Za tři týdny se pak představí doma proti Slovácku.

Sestava FC Hradce Králové:
Lindr – Poděbradský, Chleboun, Fukal, Zelený – Malinský (56. Štěpán), Fischer, Janoušek (83. Gulajev), Rezek (61. Černý) – Klapka – Dvořák. Trenér: Kotal.
Sestava SK Dynamo České Budějovice:
Křížek – Novák, Lengyel, Brezinský, Machovec – Javorek, Čirkin – Klesa (83. Hudson), Otepka, Sandro (56. Stráský) – Ondrášek (90. Pecka). Trenér: Cipro.
Rozhodčí:
K. Hrubeš – Kordula, Kocián
ŽK
Poděbradský, Malinský, Fukal – Javorek
Diváci:
4650


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU