Přidat na Seznam.cz



FK Dukla Praha

Dnes se pod lízátky odehrálo velmi špatné utkání. Za celý zápas si Hradec nevytvořil prakticky ani jednu stoprocentní šanci a předvedl tragický výkon se vším všudy. Zřejmě to není náhoda, že s Duklou prohrál už třikrát za sebou. Hra Hradce byla pomalá a Duklou bezvadně přečtená, hráči předvedli jak vypadá chodecké tempo, a protože první poločas doslova prospali, tak všichni v hledišti doufali, že se probudí alespoň o poločasové přestávce. Po změně stran však Hradec usnul úplně. Probudil se až s prvním gólem v hradecké síti, a když se Pávek o chvíli později podíval komu přihrál míč, lovil Lindr balon ze sítě podruhé.

Záloha byla dnes mimo provoz. Když má Hradec něco vymyslet, tak Fischer s Klapkou v jeho hře citelně chybí. Proto se Hradec zmohl jen na nakopávané míče směřované Mrázkovi nebo Štěpánovi. Domácí nikam nespěchali, drželi čistý štít a hráli oblíbenou hru tři přihrávky v obraně a dozadu na Lindra. O zajímavých gólových situacích není co psát, protože Hradec žádné neměl.

V 62. minutě padl po rohu první gól. Tomu předcházela přízemní střela, která by však minula branku o 2 metry vedle, Lindr ji však vyrazil právě na již zmíněný roh. Další neuvěřitelnou hrubku vyrobil v 64. minutě Pávek, který po špatné rozehrávce nabídl šanci útočníkům Dukly, kteří vyběhnutého Lindra snadno obešli a po druhém gólu byl prakticky konec zápasu. Hradec se probral až v posledních 10 minutách, ale výborně bránicí Dukla všechny výpady ustála. Dukla v dnešním zápase Hradec do žádné šance nepustila a zaslouženě vyhrála, za dnešní výkon by si nezasloužil ani bod, i když ten by se mu moc hodil.

Pokud Hradec v příštích zápasech nezabere a bude hrát v podobném duchu, čeká ho jistě boj o záchranu. V příštím kole jede na Bohemians 1905, kteří nevyhráli už osm zápasů po sobě, a tak se s největší pravděpodobností chytnou právě na Hradci. Následující domácí zápas přijede ambiciózní Mladá Boleslav, se kterou by se bod hodil, a poté zajíždí tým do Českých Budějovic, které na jaře ještě neprohráli.

Dnešní sestava byla vyloženě defenzivní: Fukal, Pávek, Plašil, Poděbradský a Zelený, plus defenzivní záložník Hochmeister. Poté následují čtyři útočníci. Klasický záložník, který by tvořil hru v sestavě chyběl. Fischer i Klapka jsou dlouhodobě zranění a do konce sezony si nezahrají. Po prohře 3:1 v letní přípravě, 4:0 na podzim a 2:0 dnes, se Dukla stává neoblíbeným soupeřem číslo jedna. Bohužel po skvělém zápase se Spartou, dnes Hradec předvedl diametrálně odlišný výkon a Dukle tři body doslova daroval.

Hodnocení hráčů po zápase s Duklou

FC Hradec Králové:
Koubek – Plašil, Fukal, Pávek (67. Šisler) – Poděbradský, Hochmeister, Dvořák, Zelený (81. Holeš) – Černý, Mrázek, Štěpán (53. Jedunov).

FK Dukla Praha:
Rada – Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal – Malý (81. Božič), Gedeon, Hanousek – Pázler (85. Pospíšil), Lietava, Engelmann (59. Svatonský).

Branky:
62. Švejdík, 64. Malý

ŽK:
44. Černý, 67. Plašil, 76. Poděbradský
36. Švejdík

Rozhodčí:
Nenadál – Kocián, Nádvorník

Počet diváků:
3799


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU