Přidat na Seznam.cz



Základna hasičského polygonu

Výcvikové centrum složek integrovaného záchranného systému by se mělo realizovat po roce 2014. Samotná realizace centra má už dnes bohatou historii. Od počátku mělo velkou podporu, v Hradci si tento projekt vzala na starosti Pavla Finfrlová. Po nových volbách dal, již bývalý ministr vnitra, Radek John (VV) centru stopku a s novým ministrem Janem Kubicem je nakonec opět centrum blíže realizaci, ale v okleštěné podobě.

Nyní se ještě čeká na souhlasné deklaratorní stanovisko k projektu od ministra vnitra v součinnosti s novým generálním ředitelem HZS ČR, který navštívil Hradec, aby si prohlédl lokalitu, kde má polygon vzniknout. Hasičský sbor polygon potřebuje pro výcvik profesionálních a dobrovolných hasičů.

„Pokud budeme realizovat takový projekt, bude to zde v Hradci Králové,“ ubezpečil všechny přítomné generální ředitel HZS ČR Drahoslav Ryba.

„Jakmile obdržíme z ministerstva vnitra jasný signál ochoty k existenci polygonu v Hradci Králové, byť se zpožděním a odlišnostmi oproti původnímu záměru, začneme pracovat na dokumentu EIA, což je doklad nutný pro územní rozhodnutí,“ prozradil postup primátor města Zdeněk Fink.

Hradec Králové i kraj doufá, že ministerstvo vydá kladné stanovisko a přiblíží se tak začátek výstavby, která se uskuteční v areálu hradeckého letiště, který po opuštění armádou čeká na nějaké smysluplné využití. Zástupci generálního ředitelství HZS ČR počítají s tím, že by se samotná výstavba mohla odvíjet od dalšího dotačního období, které začne v roce 2014.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU