Přidat na Seznam.cz



Hradec má nový ragby tým, jmenuje se Hradec Králové Broncos

19. dubna 2012 10:00. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, SPORT

Hradec Králové Broncos

Ragby se stává stále populárnějším sportem i v českých končinách. U nás donedávna skoro neznámý sport, jehož popularita velmi vzrostla po loňském mistrovství světa v ragby, které u nás vysílala ČT4 Sport. Ragby se dosud v Hradci Králové, ve městě, které fandí sportům a má jejich velkou podporu, nikdo nevěnoval. Na impuls Rugby League European Federation se rozhodl trenér české reprezentace Andrew Mulhall založit na podzim loňského roku další centrum tohoto trochu drsnějšího sportu právě v Hradci Králové. Hlavním organizátorem hradeckého působení se stal Libor Hanzlíček, který studuje na hradecké univerzitě.

Na výzvu zareagovalo mnoho sportovně založených jedinců. První trénink v malšovické tělocvičně ZŠ zaplnila halu čtyřicítka mladých zájemců, píše se na oficiálním webu rugby league. Počáteční tréninky vedl trenér Pardubic a své zkušenosti přijel předat jeho tým Pardubice Jets, který funguje již několik sezon. Počet pravidelně trénujících nadšenců se ustálil na dvacítce jedinců, kteří propadli tomuto sportu tělem i duší. Libor Hanzlíček, student UHK a hlavní organizátor prozradil: „Popularita ragby u nás ve městě roste a vzniká nový nadějný tým, který dělá maximum proto, aby se na začátku sezóny mohl postavit jako plnohodnotný soupeř zkušeným týmům z Czech Rugby League,“ píše se na webu české rugby league.

Proč se hradecký klub jmenuje Broncos? „Díky podpoře profesionálního týmu London Broncos se náš klub může těšit na nové dresy, v kterých nastoupí do následující sezóny. Tímto vstřícným krokem jsme hrdě převazli jméno Londýnského giganta a zároveň by jsem rádi navázali partnerský vztah s anglickým rugby league klubem,“ dodává.

Tým Hradec Králové Broncos stále přijímá nové hráče. Věkové, váhové ani jiné omezení není překážkou. Trénink je otevřený pro všechny, kdo chtějí zkusit tento u nás netradiční sport. Pravidelně klub trénuje každé úterý a čtvrtek od 17 hodin na hasičském hřišti za Střední školou aplikované kybernetiky, na Pajkrově flošně v ulici 17. listopadu. Kdo by se chtěl zapojit a zkusit novou sportovní příležitost v Hradci Králové, dveře má otevřené.

Tým má za sebou také první výsledky z předsezónního turnaje. Pro Hradec to byl vůbec první velký turnaj a hned všechny týmy překvapil. Prošel základními koly bez porážky a zaznamenal cestou i několik vzrušujících tryů než byl zastaven Havlíčkovým Brodem 6:4 ve čtvrtfinále.

1. kolo nové sezony se mu však moc nevydařilo. Nováček z Hradce prohrál všechny tři první zápasy. S Ústím nad Labem prohrál 24:0, s Mikulovem 12:0 a s Havlíčkovým Brodem 12:4.

Pokud chcete vidět tým Hradec Králové Broncos živě, tak máte možnost 5. května, kdy se v Hradci hraje 2. kolo. Během dne se zde odehrají všechna střetnutí s Ústím nad Labem, Mikulovem i Havlíčkovým Brodem.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí