Přidat na Seznam.cz



Hradec Králové 0:1 Plzeň

Po předchozí výhře 3:0 nad Slováckem se Hradec vrátil do starých kolejí promarněných šancí a žalostné koncovky. Zatímco v minulé sezoně prohrál doma pouze jednou (0:3 s Plzní), letos to je jeho již šestá prohra v domácím prostředí, což je velké varování pro nadcházející sezonu, jelikož výkonnost fotbalistů Hradce jde i s tímto ukazatelem pomalu dolů. Protože je Hradec naprosto neschopný dát v domácím prostředí alespoň jediný gól, nemůže se zlobit ani na sudího Fraňka, který chvílemi pískal pro plzeňskou mašinu jak výpravčí na nádraží. Bez efektu zůstalo i vyloučení Ďuriše ve druhé části, Hradec přesilovku nevyužil a Plzeň se ubránila.

Hradec si vypracoval za celý zápas poměrně hodně šancí, Šisler nastřelil břevno, poté šla jeho další střela těsně nad, Dvořák hlavičkoval o kousek vedle branky, Holešovu střelu Pavlík vytěsnil, Poděbradského střelu chytil a další dorážky pochytal. Hradec si chvílemi, hlavně ve druhém poločase, vytvořil určitý tlak, ale finální přihrávka a schopnost zakončení, to není zrovna disciplína, ve které by Hradec vynikal. Ne nadarmo se říká, že hradecké útoky končí u Lindra. Za snahu by si však Hradec dnes jeden bod zasloužil, protože Plzeň v poslední době nehraje úplně ideálně a Hradci dnes chybělo také kousek toho štěstíčka. To si asi vybral před týdnem na Slovácku.

O výhře Plzně rozhodl ve 40. minutě Limberský, když střelou ze 30 metrů propasíroval míč až za záda Lindra. Plzeň měla ještě tři další tutovky, které Lindr skvěle pochytal. Nejprve Petržela šel z úhlu sám na Lindra, poté se ho snažil přehodit Kolář a na konci druhého poločasu utekl obraně ještě Wágner.

Na utkání dorazilo 5,5 tisíce diváků, kteří vytvořili příjemnou kulisu. V hledišti celý zápas sledoval také Václav Pilař, který po sezoně zamíří do německého Wolfsburgu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí