Přidat na Seznam.cz



Autodrom Czechring

V loňském roce čerstvě dokončený autodrom CzechRing, který se nachází v prostředí královéhradeckého Festivalparku se stále zdokonaluje. Základní okruh je po úpravách možné prodloužit až o dalších 620 metrů. Rovina o délce šesti set metrů, do které lze najíždět z pravotočivé zatáčky s již rozjetým autem poskytne většině závodních speciálů prostor k dosažení maximální rychlosti. Závodní auta, supersporty a jiné speciály prodlouženou trať určitě rychlostně prověří. Instalovány jsou také nové obrubníky na vnitřních i vnějších stranách zatáček, které rozšířily trať v nejužších místech až o jeden metr.

Obrubníky umožňují přesnější vedení vozidel k hraně silnice bez nebezpečí poškození karoserie o gumové mantinely. Dobrou zprávou je rozšíření a úprava trati přesunem dělících a bočních panelů. Jejich přeskupení a odstranění ze dvou výjezdů vytvořilo nové únikové zóny, které ocení především motorkáři, pro které byl autodrom doposud nepřístupný. Zářivé vodorovné značení spolu se svislými ukazateli zatáček navádí jezdce k najíždění do optimální stopy a opticky dělí trasy pro duální závody.

„Velké překvapení čeká návštěvníky v prostorách depa, kde je připravena motokárová dráha a široká nabídka motokár k pronájmu, které budou závodníkům k dispozici již od 1. května,“ prozradil ředitel autodromu Karel Pohner.

„Každý řidič si může už nyní na autodromu CzechRing zkusit řídit Ferrari, Porsche 911, Nissana GT-R nebo jiný supersport. Pro fajnšmekry bude připraveno několik nově postavených soutěžních aut s vestavěným rámem za přijatelné ceny. V plánu je také půjčovna buggyn pro děti a paintball pro dospělé,“ dodává Pohner.

Zkraje června čeká CzechRing také největší motoristická akce RallyShow 2012 a Autosalonshow 2012, bude ji možné na autodromu CzechRing navštívit o víkendu 9. a 10. června 2012.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí