Přidat na Seznam.cz



Trenér Václav Kotal

Jedna úspěšná epizoda hradeckého týmu v podání Václava Kotala končí. Trenér byl na lavičce „Votroků“ 3,5 roku. Přicházel v nelehké době, kdy se klub pohyboval ve spodních patrech druholigové tabulky a byl ohrožen sestupem do třetí ligy. Nakonec Hradec skončil na 13. místě a 8 bodů od sestupových pozic. O to víc neuvěřitelné zůstává to, že se o rok později podařilo postoupit se skoro totožným kádrem z prvního místa do Gambrinus ligy. Jeho netradiční styl hry 3-4-3 a skvělá forma hráčů přišla v pravý čas. Třešničkou na dortu po návratu do ligy bylo vítězství 2:1 nad Spartou v červenci 2010.

První sezona v Gambrinus lize byla také nesmírně úspěšná a hradecký tým byl překvapením soutěže. Jako nováček skončil na 8. místě a získal 41 bodů, což je nejvíce v samostatné lize a druhý nejvyšší počet v historii klubu po zisku titulu v roce 1960.

V letošní sezoně chybějí odehrát ještě dva zápasy, ale už teď se dá říct, že tato sezona byla úspěšná, protože klub nespadl do druhé ligy, ale byla méně úspěšná než ta předchozí, jelikož tolik bodů jako loni už klub nezíská. Pokud by se však podařilo v posledních dvou zápasech dvakrát vyhrát, bezpochyby by to bilanci vylepšilo.

Po skončení letošní sezony bude mít trenér Kotal na lavičce „Votroků“ odkoučováno 101 zápasů. „Klub FC Hradec Králové děkuje trenéru Kotalovi za jeho služby a je si vědom, že jeho zásluhou postoupili Votroci po dlouhých 7 letech mezi fotbalovou elitu v České republice a pod jeho vedením odehráli v Gambrinus lize dvě úspěšné sezóny. Zároveň mu přeje mnoho úspěchů v jeho novém působišti,“ píše se na oficiálních stránkách klubu. Děkují mu za jeho služby také fanoušci černobílých, kteří mu určitě připraví nějaké poděkování i v posledním domácím zápase se Sigmou Olomouc, které se hraje ve středu od 18 hodin.

STATISTIKA trenéra Václava Kotala v klubu FC Hradec Králové:

41 zápasů ve 2. lize se skóre 59:28
22 výher
15 remíz
4 prohry

58 zápasů v 1. lize se skóre 46:71
19 výher
14 remíz
25 proher

Novým koučem nebude volný Pep Guardiola z Barcelony, jak se mnozí domnívali, ale bývalý teplický trenér Jiří Plíšek. Ten v letech 2002 až 2004 vedl české juniorské reprezentace do osmnácti, devatenácti a šestnácti let. V roce 2004 byl hlavním trenérem bosenského klubu FK Željezničar Sarajevo, odkud po skončení angažmá přivedl do české ligy současného útočníka Manchesteru City Edina Džeka. Od roku 2008 působil v prvoligových Teplicích, se kterými hned v první sezóně vyhrál český pohár a u týmu setrval tři sezóny. V této sezoně byl koučem u týmu FK Sarajevo, kde v průběhu podzimní části skončil. S Hradcem podepsal smlouvu na 2 roky.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU