Přidat na Seznam.cz



Do Hradce na Rock for People zamíří možná až 35 tisíc lidí

1. července 2012 9:12. /Autor ~ REDAKCE / # 4 MIN. / AKTUALITY, FESTY, VOLNÝ ČAS

Přípravy na Rock for People

Přípravy na 18. ročník jednoho z nejlepších festivalů u nás právě vrcholí. Pořadatelé očekávají rekord v návštěvnosti, pomoci jim má také počasí, které má být přímo festivalové. Takový start léta s teplotou až 36 stupňů Celsia tu ještě nebyl, o festivalových dnech od úterý do pátku pak mají být teploty okolo 30 stupňů. Pořadatelé proto doporučují návštěvníkům, aby byli na vedro připraveni, v samotném areálu budou proti teplu bojovat stínem a hadicemi, komu by to nestačilo, může se jít vykoupat na blízký písník nebo zajet na městské koupaliště. Rock for People začíná v úterý, ale už v pondělí začnou přijíždět první návštěvníci.

Z hlediska nabízených služeb bude ve Festivalparku letos opravdové 30 tisícové město. Návštěvníkům vyroste přímo v areálu supermarket Spar City, kde si návštěvníci budou moci koupit různé potraviny, čerstvé pečivo a další potřebné věci, které třeba zapomněli doma.

„Prodejna SPAR City bude součástí tzv. 24-hodinové zóny, tedy obřího stanu těsně před hlavním vstupem do Festivalparku. Na ploše cca 50 m2 budou mít návštěvníci možnost denně zakoupit balené pečivo – sladké i slané, dále uzeniny, mléčný sortiment, sýry a lahůdky, konzervované potraviny, z nepotravinářských produktů pak základní hygienické potřeby jako toaletní papír, kapesníčky, dámskou hygienu, mýdla a krémy, zubní pasty a kartáčky a také kondomy,“ uvádí Martin Ditmar, generální ředitel Spar City.

Svoji provozovnu zde otevře také KFC. „Čeká vás výběr z toho nejlepšího, rozpálí vás oblíbená pikantní křidélka HotWings a kousky prsíček Strips, pochutnat si můžete také na stálicích jako je sendvič Zinger nebo Twister. Pro celou partu budou k dispozici Kyblíky jak s masem, tak ve formě hranolků, které můžete zobat během koncertu,“ uvádí KFC.

Kromě KFC se můžete těšit na vegetariánské jídlo, těstoviny, pizzy, párky, čerstvou zeleninu, tradiční staročeskou kuchyni a českou klasiku v podobě poctivých polévek, gulášů, pivních chuťovek a uzenin na mnoho způsobů, včetně lahůdek domácí provenience – chlebíčky, dorty a koláče, ovocné bary a mnohé další.

„10 jídel v nabídce restaurantu Potrefená Husa po celou dobu festivalu, mezi nimiž budou 2 polévky, 4 hlavní jídla, 2 vegetariánské saláty, 2 bagety a 1 moučník navíc. 250 míst k sezení, čtyři druhy piva, servis do skla a porcelánu,“ prozradil Jan Vošta, event & sponsorship manager společnosti Pivovary Staropramen. V celém areálu bude dostatek kaváren, barů, osvěžoven a občerstvení. Nejdůležitější však bude udržovat v horkém počasí dostatek tekutin.

O zábavu se postará například hřiště na streetball, sousední písník nabídne aquazorbing, svoji novou podobu získá také T-Mobile Zone. Na festival dorazí i Google+ kamion s mixem zábavy a technologiemi, uvidíte také divadlo Studna a Kvelb a šapitó Magic Mirrors.

„Ve zcela novém kabátě se letos představí oblíbená T-Mobile Zone – dvoupatrová budova nadupaná od podlahy až po střechu technologiemi a zábavou. A s výhledem na letošní headlinery! V přízemí najdou návštěvníci Game Zone, kde si mohou zapařit podle libosti – k dispozici budou konzole Xbox 360 a kinect. Šťávu vybitým telefonům je možné dolít v osvědčené nabíjecí stanici, která letos zvětšila svou kapacitu! Samozřejmě nechybí přehlídka nejmodernějších mobilních novinek. Horní patro slouží spíše k relaxu. Úplnou novinkou je speciální internetová kavárna – objednání tabletem, platba mobilem a přitom surfování na netu je zde samozřejmostí. Navíc je k dispozici 10 notebooků s internetovým připojením. Na koho by nevyšel počítač, může se připojit na wifi, která je v celé zóně i kolem ní k dispozici zcela zdarma,“ uvádí se na oficiálních stránkách festivalu.

6 stagí a dalších 10 míst bude plných nejrůznější festivalové hudební produkce. Na festivalu se neukáže pouze avizovaný Pete Doherty, který neočekávaně zrušil všechny své koncerty a odjel na detox a odvykací terapii do Thajska. Pro lepší orientaci v areálu poslouží návštěvníkům mapa areálu:

Festivalová mapa areálu RFP 2012



Začíná se v úterý na 7 produkcích, ve středu se rozjede celý festival a 15 nejrůznějších pódií, stanů a velkých stagí. Na Evropa 2 Stage se po odehraných koncertech v roli DJs představí například Support Lesbiens, Mandrage, Tata Bojs, Michal Hrůza nebo Charlie Straight. V areálu budou také tři divadelní produkce: Divadlo Kvelb, Studna a Koňa & Motora.

Vybrané hudební lahůdky od úterý do pátku:

ÚTERÝ 3. 7.
17.30 Eddie Stoilow, 18.45 Charlie Straight, 20.00 Aneta Langerová, 21.20 Tomáš Klus, 21.30 Dan Cooley

STŘEDA 4. 7.
16.20 Enter Shikari, 17.15 August Burns Red, 18.10 The Subways, 19.10 Two Door Cinema Club, 20.10 Franz Ferdinand, 21.20 Example, 22.20 Prodigy, 00.00 Tata Bojs

ČTVRTEK 5. 7.
16.35 The Computers, 17.20 Selah Sue, 18.10 Refused, 19.10 Flogging Molly, 19.20 Čechomor, 20.10 The Kooks, 21.15 Orbital, 22.35 Faith No More, 00.20 Skrillex

PÁTEK 6. 7.
16.05 Mandrage, 17.00 Architects, 17.50 Support Lesbiens, 18.45 The Asteroids Galaxy Tour, 20.30 Irie Révoltés, 21.25 Horkýže Slíže, 22.25 Crystal Castles, 23.30 Monkey Business

Pro cestu na festival bude návštěvníkům k dispozici mimořádná autobusová linka na Rock for People, která bude zdarma. Jízdné hradí pořadatel. Trasa linky bude: Terminál HD, Hlavní nádraží, Obchodní dům Tesco, Muzeum, Akademika Bedrny, Letiště. Linka pojede ve 30 až 10 minutových intervalech. Zde se můžete podívat na jízdní řád: Linka Rock for People

18. ročník začne již za malou chvíli, ředitel festivalu Michal Thomes v týdnu odpovídal v on-line rozhovoru iDnes.cz také čtenářům. Zde je pár vybraných odpovědí.

Kam by chtěl ředitel festivalu Michal Thomes směřovat Rock for People v dalších letech?
„Hudebně k trojici headlinerů – System Of A Down, Foo Fighters a Linkin Park, velikostně tak, aby návštěvníci nebyli jako sardinky a všechny služby byly v souladu s počtem návštěvníků.“

Od kdy se začíná připravovat nový ročník, a kterou kapelu by chtěl na RfP přivést osobně? „Od soboty 7. července 2012, chtěl bych SOAD, Police, Foo Fighters, znovu Johna Butlera a mnoho a mnoho dalších.“

Co by vzkázal návštěvníkům letošního ročníku? „Těšte se!“


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU