Přidat na Seznam.cz



Již čtvrtá remíza...

Do Hradce přijel jeho úhlavní nepřítel z Ostravy. Díky dvěma předchozím zápasům, kde na straně Baníku excelovali rozhodčí a Hradec shodně prohrál 0:1, se tak tento tým stal nejneoblíbenějším mezi fanoušky. Dokonce to došlo tak daleko, že zaparkovaný autobus Baníku v noci ze soboty na neděli před hotelem někdo poničil. Baník vyrazil do Hradce v předstihu, ještě v sobotu navečer stihl tréninkovou dávku na Novém Hradci. Příjezd fanoušků Baníku byl permanentně sledován policií, přijelo jich zhruba 250. Kromě trhání sedaček a jejich házení na organizátory nebyl s nimi jinak žádný větší problém.

Protože se v prvním poločase nic zajímavého neudálo, přesuneme se rovnou do toho druhého. Už v 54. minutě si při zaváhání ostravské obrany naběhl na míč Holeš a krásnou střelou ho umístil do branky. Poprvé po 5 kolech Hradec v zápase vedl. Bohužel však vedení netrvalo dlouho, v 60. minutě si na centr naběhl Kukec a hlavou skóroval. Bylo vyrovnáno a tento stav vydržel až do konce, i když měl Hradec ještě spoustu šancí. Jednou z nich byl Štěpánův centr, který se za letu změnil v zajímavou střelu a chybělo málo, aby míč skončil v bráně.

Odplata se příliš nepodařila, ale v souvislosti s průběhem utkání je bod na obě strany víceméně zasloužený. Na jaře se o výhru bude Hradec pokoušet na ostravských Bazalech. Tento týden se však pokusí překvapit na Letné Spartu a po reprezentační pauze přivítá doma Zbrojovku Brno.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU