Přidat na Seznam.cz



Hobbymarket OBI postaví v Hradci nový obchod. Starý zbourá

20. listopadu 2012 18:10. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA, PROJEKTY

OBI bude v novém

Hobbymarket OBI se připravuje na přestavbu svého obchodního domu, který se nachází na Gočárově okruhu. Staré prostory již nevyhovují jak z hlediska kapacity obchodu, zahradního centra a ani vzhledově už budova nevyhovuje dnešním trendům, vždyť tu také stojí od konce 90. let v nezměněné podobě. V dlouho připravovaném projektu se chystá několik důležitých změn. Jednak dojde k rozšíření prodejny, která se posune víc k Piletickému potoku, v sousedství vyroste i několik dalších obchodů, zvětší se parkoviště a z Gočárova okruhu by měl být přímo sjezd a výjezd do nového hobbymarketu ve směru na Labský most.

U Piletického potoku již začala první etapa výstavby. Ještě donedávna na tomto místě byla zahrádkářská kolonie. V dalších etapách čeká na demolici první část současné budovy OBI. Ta novější bude stát skoro na stávajícím místě, jen se posune více k Piletickému potoku a bude obsahovat i velké zahradní centrum. Celková obchodní plocha objektu bude přibližně 9.500 metrů čtverečních.

„Můžu potvrdit, že společnost OBI plánuje výstavbu nového, většího a modernějšího hobbymarketu v Hradci Králové, aby vyšla vstříc potřebám a přáním našich zdejších zákazníků,“ sdělila pro náš internetový magazín Jitka Hoření z tiskového oddělení.

OBI má ve městě velkou konkurenci, která má právě novější a modernější budovy, na Slezském Předměstí stojí Baumax a na výpadovce z Hradce před pár lety postavil novou prodejnu Hornbach. Ve městě je také několik zahradních center místních podnikatelů a nedaleko OBI stojí ještě Mountfield.

Kromě samotného hobbymarketu vyroste v sousedství i několik nových obchodů. Podle projektu se počítá s prodejnami Hervis Sport, Planeo Elektro, která zřejmě vystřídá prodejnu Michael Elektro, a ještě Dráčik, DM a ZOO Shop.

Penny Market a Svět koberců v druhé části areálu zůstanou beze změny. Novinkou pak bude přímé napojení parkoviště OBI s Gočárovým okruhem, ze kterého bude ve směru na Labský most sjezd a výjezd. Je to velké usnadnění pro některé řidiče směřující v tomto směru, kteří tak už nebudou muset jet zpátky na křižovatku, ale přímo najedou na okruh. Zejména v odpoledních hodinách se u křižovatky tvoří kolony.

„Nový hobbymarket OBI bude otevřen na podzim 2013. Na jaře 2014 je plánováno otevření nového a většího zahradnického centra,“ doplňuje pro náš magazín Jitka Hoření.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí