Přidat na Seznam.cz



V Malšovicích proběhne multižánrový Klídek Fest

26. listopadu 2012 22:53. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FESTY, VOLNÝ ČAS

Plakát Klídek Fest

V Malšovicích se v sobotu 1. prosince koná již po patnácté Klídek Fest. Ze svého menu nabídne pět hudebních spolků, Divadlo VOSTO5 a tradičně také workshop, hand made výrobky a bazar. Jako vždy si návštěvníci mohou pochutnat na domácím vegetariánském občerstvení. Celá akce odstartuje v 15 hod. bazarem, v 16 hod. pokračuje workshop Atelieru Ženy a od 17 hod. bude k vidění legendární divadlo VOSTO5. V představení Stand´artní kabaret hrají např. Jiří Havelka, Ondřej Cihlář, Tomáš Jeřábek a další. VOSTO5 je divadlo, jehož základním kamenem je improvizace a tvorba vlastních autorských inscenací.

„S VOSTO5 se do Hradce na hraní vždycky moc těšíme. Je to dáno tím, že nás zdejší publikum skvěle přijalo a náš vztah rozvíjíme už léta, už od doby kdy jsme během divadelního festivalu poprvé postavili náš stan, tehdy ještě na Kavčím plácku. To už je snad před deseti lety a pokaždé vítáme možnost se do Hradce vrátit a stalo se už skoro tradicí, že mimo festival se téměř pravidelně objevujeme na Klídek Festu. Letos se tu objevíme zas a doufáme, že s naším hradeckým publikem opět setkáme,“ vzkazuje herec Ondřej Cihlář.

Za další legendární postavu lze jistě považovat Štěpána Málka – frontmana skupiny N.V.Ú. a významného výtvarného umělce, který v 18:30 vystoupí s foukací harmonikou a svým novým projektem Butterfly Killers.

Z Havířova dorazí skupina Gagarin, která umně spojuje elektronické plochy a velmi expresivní projev zpěváka. V podobném duchu se ponese i produkce následujícího projektu Palahniuk z Prahy. Mladičká zpěvačka s výrazným hlasem a odvážným projevem z Českých Budějovic, která si říká Odeur de Violettes, představí vlastní podání emo folku. Akci uzavře hradecké duo Foma, které se nebojí čistě elektronických zvuků a jejich vrstvení.

Vstupné na celou akci je 70 Kč. Patnáctý Klídek Fest se koná v sobotu 1. prosince 2012 od 15 hodin v sídle občanského sdružení PROSTOR PRO v Čajkovského ulici v Malšovicích. Ten již od roku 2000 pomáhá dětem a mladým lidem, kterým poskytuje sociální, preventivní a další služby včetně akcí pro veřejnost.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU