Přidat na Seznam.cz



Na ZŠ Sever mají nové hřiště

Nově zrekonstruovaným sportovištěm se může pyšnit Základní škola Sever. Původní hřiště bylo modernizováno do podoby, aby mohlo sloužit nejenom škole, ale také široké veřejnosti. V areálu se nachází atletická dráha, hřiště pro minikopanou, víceúčelové hřiště a došlo i k navýšení areálového oplocení. Investice města se pohybuje okolo necelých 8 mil. Kč, areál má také kamerový systém. Uvnitř bloku ZŠ Sever se nachází ještě minigolfové hřiště. Na otevření dalšího sportovního areálu se může těšit také Základní škola Milady Horákové na Pod Strání. Tam se teprve na otevření podobného hřiště chystají v nejbližším období.

„Sportoviště u ZŠ Sever nebude sloužit jen škole, ale stejně jako ostatní hřiště zapojená do projektu Otevřená školní hřiště, také veřejnosti,“ dodává Martin Soukup, náměstek primátora zodpovědný za majetek města.

Brány dalšího školního hřiště se otevřou již brzy i u Základní školy Milady Horákové na Pod Strání.

„Děti i veřejnost si bude moci na nově rekonstruovaném rozšířeném hřišti zahrát košíkovou, tenis, volejbal, mohou skákat do výšky či se věnovat atletice. Osvětlení celého areálu je samozřejmostí,“ popisuje novinky Anna Maclová, náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí. Město investovalo do rozšíření tohoto hřiště částku téměř 16 mil. Kč. Toto hřiště bude kromě potřeb školy sloužit také veřejnosti.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU