Přidat na Seznam.cz



Hradec dal gól po 34 vteřinách

Vítěznou premiéru pod nejmladším koučem v historii ligy Lubošem Prokopcem si Hradec užil. V Teplicích skóroval už ve 34. vteřině. Šislerův gól se řadí mezi druhou nejrychleji vstřelenou branku v této sezoně. Hradec se díky výhře posunul na 14. pozici a naopak na sestupovou příčku odsunul Teplice. Výhru v 15. minutě potvrdil svoji trefou Schwarz. Trenér Prokopec udělal několik změn v sestavě. Nepočítá již s obráncem Fukalem a ten s koncem sezony asi skončí i v Hradci. Do zápasu vůbec nezasáhl ani bosenský Harba, který je na jaře úplně z formy. Naopak prostor dostal opět Holeš a také skvělý Schwarz.

Nový kouč se v týdnu zaměřil hlavně na posílení útočné snahy Hradce. Pod jeho vedením střílela juniorka jeden gól za druhým a určitě by se nechtěl dívat na to, jak Hradec brání výsledek 0:0. Jeho slova si vzali hráči zřejmě k srdci, protože Šislerův lob ve 34. vteřině zapadl ke vzdálenější tyči překvapeného teplického brankáře Grigara.

Velkou šanci měl zkraje zápasu také Kulič, ale Grigar jeho střelu vystihl, už to mohlo být 0:2. Co nedal Kulič, dal o chvíli později Schwarz. Nutno dodat, že Hradec měl při obou gólech obrovské štěstí, které mu chybělo ve všech ostatních zápasech, ale vybral si ho v pravý čas. Schwarz si zaběhl za obranu a technickou střelou obstřelil brankáře. Jeho střela šla těsně mimo, ale díky drnu změnila směr přímo do branky, neuvěřitelné. Po tomto gólu se z teplického stadionu vypařovalo opaření domácích hráčů.

Skvělý byl v zápase také brankář Lindr, který si dnes navlíkl neprůstřelný dres a všechny akce Teplic vychytal. Podal úžasný výkon. Teplice začaly hrát až za stavu 0:2 a měly snad 4 obrovské šance na vstřelení gólu. Jednou se však přece jen míč objevil v síti, ale jednalo se o ofsajd. I když bylo ze strany Teplic šancí dost, jinak si obrana Hradce počínala celkem solidně a dopouštěla se jen málo chyb. Ve druhém poločase mohl o zápase rozhodnout Hadaščok, ale balon neskončil v brance.

Hradec pod novým koučem ukázal, jak by se mělo bojovat o záchranu a určitě bude chtít na tuto výhru navázat hned v dalším utkání se Slováckem a dotáhnout se na něj bodově. Jedno je už jisté, pokud by měl Hradec na konci ligy stejně bodů jako Teplice, díky vzájemným zápasům na tom bude lépe, protože je dvakrát porazil 2:0.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí