Přidat na Seznam.cz



Na Rock for People za 299 Kč? Jedině pro lidi z Hradce!

22. června 2013 5:00. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY, FESTY

Rock for People se blíží…

Komu se poštěstí vidět Kabáty s Big Bandem, Kryštof či Tomáše Kluse v nejlepší formě za 5 Kč? Obyvatelům Hradce Králové ano! Přesně na pět korun totiž v přepočtu vychází vstupné na jeden ze 60 koncertů skvělých českých a slovenských kapel nebo DJs, které zaplní poslední den 5. července na festivalu Rock for People. K tomu, abyste získali vstupenku za neuvěřitelných 299 korun, stačí jediné: musíte být držitelem Městské karty Hradce Králové. Jedinečná nabídka je vstřícným krokem pořadatelů RfP směrem k hradeckým hudebním fandům. Ale i těm, které třeba nelákají velká jména zahraniční rockové scény.

„Jsme přesvědčeni, že v pátečním programu plném skvělé české a slovenské muziky si najde svého interpreta takřka každý. Někdo si po vyprodaném pardubickém koncertu rád zopakuje Kabáty s Big Bandem, pro někoho může být zážitkem vidět za příznivou cenu v jednom dni Anetu Langerovou, sympatického slavíka Tomáše Kluse, Filharmonii Hradec Králové hrající Beatles nebo bubnujícího fenomenálního brankáře Petra Čecha se skupinou Eddie Stoilow. A poprvé tak poznat, jak vlastně taková velká akce vypadá a funguje zblízka,“ říká Petr Fořt, dramaturg Rock for People.

Výhodně vstupenky budou od pondělí 20. května 2013 ve výhradním předprodeji u HRADECKÉ KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ SPOLEČNOSTI s.r.o., a to v Informační centrum na Gočárově třídě č. 1225, na Velkém náměstí a na Hlavním nádraží v Hradci Králové. Vstupenku za 299 Kč si bude moci pořídit jen držitel Městské karty Hradec Králové, kterou bude muset předložit i při odbavení na Festivalu. Jednodenní vstupenka na 5. 7. bude pro nehradecké také k dispozici za 390 Kč v předprodeji na www.ticketsforpeople.cz a za 490 Kč potom na místě u festivalových pokladen.

Rock for People na nadcházejícím 19. ročníku nabídne kombinaci prověřených jmen a nových talentů doporučených evropskými showcasovými přehlídkami. Potvrzeny jsou kapely 30 Seconds To Mars (US), Queens of the Stone Age (US), The Parov Stelar Band (AT), Bloc Party (UK), Foals (UK), Billy Talent (CA), Gogol Bordello (US), Klaxons (UK), Modestep (UK), Papa Roach (US) či A Day To Remember (US). Aktuálně jsou v prodeji vstupenky za 1 550 Kč, respektive po registraci za 1 450 korun. Více informací na www.rockforpeople.cz

Závěrečný den festivalu, 5. červenec, bude plně věnován pestrému kaleidoskopu interpretů a žánrů, které nabízí česká a slovenská hudební scéna. Svá velkolepá show, která si získala přízeň desítek tisíc posluchačů během letošních turné, tu předvedou Kryštof, s Big Bandem na scéně Kabát a zelená dodávka přiveze i nitranské Horkýže Slíže. K vidění budou také Charlie Straight a skupina Portless, která jak již z názvu napovídá, jsou bývalí SupPORT LESbiens pod taktovkou Kryštofa Michala.

V komornějších sestavách vystoupí Tomáš Klus či Aneta Langerová. Hradecká filharmonie v domácím prostředí předvede svoji ceněnou schopnost experimentu a náklonnost k crossoverovým projektům a v Beatlemanii zahraje to nejlepší z repertoáru nesmrtelných

Společný set předvedou mladí pop rockeři z kapel Mandrage a A Banquet a zkrátka nepřijdou ani příznivci vyhraněnějších a aktuálnějších stylů. Svoje posluchače jistě najdou The Spankers, Skyline, Bitumen Beat nebo Andriod Asteroid, hiphopery osloví Prago Union nebo Vec ze Slovenska.

Není třeba dodávat, že všechna vystoupení proběhnou na technicky špičkově vybavených scénách, s projekcemi, sound a light designem. Letošní novinkou bude krytá Staropramen stage – obří stan, který pojme 12 000 fanoušků a stejný počet může díky obřím LED obrazovkách a zvukové aparatuře zakusit bezprostřední atmosféru koncertu své hvězdy i mimo stan.

Exkluzivní vstupenky za 299 Kč na závěrečný den festivalu jsou pro Hradečáky k dostání v Informačním centru na Gočárově třídě, Velkém náměstí nebo na Hlavním nádraží v Hradci Králové. Vstupenku si bude moci pořídit jen držitel Městské karty Hradec Králové, kterou bude muset předložit i při odbavení na Festivalu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU