Přidat na Seznam.cz



FC Hradec Králové

Fotbalový klub si je vědom nepříjemné situace, do které se svými špatnými výkony na hřišti dostal. Bohužel i přes veškerá tvrzení, že dojde ke zlepšení, měli možnost fanoušci vidět s Táborskem zápas, který byl jako z jiného vesmíru. Tohle nebyl Hradec. Na některých hráčích je patrný během utkání jakýsi nezájem o hru, laxní přístup bez většího nasazení, pomalý pohyb po hřišti, ledabylé přihrávky a malé sebevědomí. Zatímco Táborsko hrálo uvolněně, v rychlém pohybu, hru si užívalo a Hradec přehrávalo, ze strany Votroků to byl skoro až drzý výkon. Klub již zvažuje finanční postihy hráčů a možná i o angažování psychologa.

„Máme obrovský problém u brejkových situací soupeřů. Jsme špatní v osobních soubojích, v každém zápase dostaneme první gól a nejsme schopní se dostat do vedení. Musím se omluvit fanouškům za výkon, který byl špatný,“ zhodnotil po zápase trenér Luboš Prokopec, z jehož tváře bylo znát velké rozčarování nad dnešní hrou svého týmu.

Hradec prodloužil sérii bez výhry v domácím prostředí na 270 dnů. I když má Hradec jedny z nejlepších fanoušků v republice, bohužel se v roce 2013 pod lízátky radovat z výhry ještě nemohli. Na Táborsko dorazilo jen 1712 skalních fanoušků, kteří doufali, že se výkon z Karviné už nebude opakovat. Někteří přišli už jen kvůli tomu, že bylo pivo za 15 Kč.

Po půl hodině hry bylo znát, jak moc ve středu zálohy chybí tvořivý záložník Klapka, v obraně Fukal a v útoku dře jen Marek Kulič. Jeden z lepších hráčů na hřišti byl také Poděbradský a Lindr, který vychytal další gólové situace.

Existují jen tři možné scénáře jak by se mohla vyvíjet letošní sezona. Buď se Hradec z krize rychle dostane a začne některé zápasy proti slabším druholigovým celkům vyhrávat, poté by se mohl pohybovat třeba ve středu tabulky, nebo má krize hlubší podhoubí a nebylo by žádné překvapení, kdyby klub bojoval o záchranu i ve 2. lize, doufejme, že by skončil maximálně čtrnáctý.

Není to totiž tak dávno, co se Hradec umístil ve 2. lize na třináctém místě. To byla známá sezona 2008/2009, kdy Hradec dělilo osm bodů od záchrany.

Pak následuje ještě třetí varianta, ve které může posloužit jako názorný příklad Brno. To se po sestupu z Gambrinus ligy ze začátku také trápilo. Po třech kolech ve 2. lize mělo jeden bod jako Hradec. Brněnská Zbrojovka získala na podzim jen 18 bodů a byla na chvostu 2. ligy, pak ovšem přišlo bohaté jaro s 31 body, nakonec Brno ze 4. místa postoupilo na úkor Ústí nad Labem zpátky mezi elitu.

„Chtěl bych se zastat také pana Jukla, když fanoušci řvali Jukl ven. On dělá pro hradecký fotbal opravdu hodně a bez něj by tu už možná fotbal v takové podobě nebyl. Pokud jsou lidé frustrovaní, a já to chápu, měli by řvát Prokopec ven, protože já jsem odpovědný za sestavu, taktiku a výkon týmu. Je proto nespravedlivé to svádět na jiné,“ dodal Prokopec.

Další šance na zlepšení bude mít Hradec tento víkend v Třinci, který postoupil z MSFL, a za 14 dní přivítá doma ex-ligové České Budějovice.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí