Přidat na Seznam.cz



V Hradci startuje Kemp, rajčatová bitva a freestyle motokros

21. srpna 2013 13:14. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FESTY, VOLNÝ ČAS

Hip Hop Kemp 2013

Na Hip Hop Kemp míří návštěvníci z celé Evropy, zejména z Polska, Německa, Británie a Slovenska. Stanice CNN ho letos zařadila mezi 50 nejlepších festivalových událostí na světě. Ve středu v poledne už se kolem Festivalparku pohybovalo několik stovek lidí. Na středu je nachystán takzvaný warm up, hlavní část festivalu proběhne od čtvrtka do soboty. Loňský ročník Hip Hop Kempu navštívilo podle organizátorů zhruba 18 tisíc návštěvníků. Letošní 12. ročník přiváží jak mladé talentované tváře, které už mají jméno v zahraničí, tak i legendy světového hip hopu. Nebude chybět ani klasika československé scény.

Mezi vystupujícími se objeví Kendrick Lamar, jehož album Good kid, M.A.A.D City se hned první týden po vydání vyšvihlo v USA na druhou příčku prestižního žebříčku Billboard 200 a o dva měsíce později obdržel Kendrick zlatou desku za půl milionu prodaných placek. Starou dobrou show předvedou i hiphopoví bardi De La Soul nebo Lords Of The Underground. V line-upu září také jméno Baauer – losangeleský producent, autor hudby virálního hitu Harlem Shake je především talentovaný muzikant, který spolupracuje se jmény jako je Danny Brown nebo Just Blaze. Vyjmenovat ostatní by trvalo dlouho, ale namátkou to bude El-P, Apollo Brown & Guilty Simpson, Big Daddy Kane, Oddisee, Stalley, Kontrafakt, H16, Vladimír 518, Vec, Ektor & DJ Wich, Moja Reč, Pio Squad a mnoho, mnoho dalších.

I když má line-up hlavní slovo, Hip Hop Kemp má i silný doprovodný program. Tak to vždycky bylo a tak to bude také letos. Největší eso v rukávu je Mezinárodní mistrovství České republiky ve freestyle motokrosu s Liborem Podmolem. Špička českého motokrosu a hosté ze zahraničí se sjedou 22. srpna do Festivalparku, aby tady předvedli to nejlepší ze svého rozskákaného umění. Sekundovat mistrovství bude již tradiční rajčatová bitva, zápasy v čokoládě, breakdance, válka barev, freestyle corner, graffiti na legálních stěnách, paintball, streetball, U rampa, helikoptéry, fotbálky, bazén nebo odpočinková zóna.

Speciální zacházení si můžou dopřát všichni s VIP vstupenkami. Ve VIP lounge Vám namasírují nohy thajské masérky a barmanky zatančí na stole. A k tomu všemu zahraje Orion, M-Phazes, Lord Jazz nebo Khalil. K tomu připočtěte speciální kemp a vstup bez mačkání, splachovací záchody a lepší sprchy nebo třeba VIP tribunu.

Volba je jasná. Ve Festivalparku už teď kumuluje atmosféra, energie, talent a zážitky. A tenhle koktejl vybuchne a rozlije se na 12. ročníku Hip Hop Kempu od 22. do 24. srpna.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU