Přidat na Seznam.cz



Nový foyer

V Klicperově divadle se přes prázdniny opravoval dolní i horní foyer. Místo určené k oddechu o přestávkách divadelních her získalo během léta útulnou podobu, kterou ocení především pravidelní návštěvníci a hosté. Na představení totiž chodí čím dál více lidí a na některé hry, zejména Koule s Pavlou Tomicovou, existují dokonce pořadníky. Na Kouli bylo vyprodáno celou loňskou sezonu a na Jedlíky čokolády někdy také. Kromě dřevěného obložení se zrenovovala zastaralá elektroinstalace a topení. Rekonstrukce město vyšla na 10,7 mil. Kč. Začátek sezony je naplánován na 10. září, začíná se hrou Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho.

Klicperovo divadlo uvede v nové sezoně celkem 7 premiér. Diváci se mohou těšit na Sestup Orfeův (premiéra 12. října), Soudce v nesnázích (26. října), Cesta dlouhým dnem do noci (12. prosince), Labutí jezero (14. prosince), Impresário ze Smyrny (15. února 2014), Romeo a Julie (8. března 2014) a Velká mořská víla (17. května 2014), což má být pokračování osudů Jedlíků čokolády po deseti letech.

Chystá se také festival Čekání na Václava, který potrvá od 28. září do 28. října. Už v předprodeji se vytvořila nejméně hodinová fronta stávajících předplatitelů, kteří mají výhodu přednostního nákupu a mohli si vyměnit kupon za vstupenku na festival. Pro ostatní zájemce začne předprodej 2. září. Na festivalu se během jednoho měsíce představí zajímavé divadelní soubory, na jejichž výběr se můžete podívat níže.

28. 9. | … A NA HRUŠCE SEDÍ DIKTÁTOR
Společnost Werichova Kampa a Divadelní agentura Echo Praha
Hrají: Anna Polívková a Miroslav Táborský

28. 9. | TOUHA JMÉNEM EINODIS
Divadlo Ungelt Praha
Hrají a zpívají: Marta Kubišová, Aneta Langerová, Milan Hein a další, živá kapela.

6. 10. | TICHÝ TARZAN
Divadlo Husa na provázku Brno
V titulní roli Ivana Hloužková – nominace na Cenu Thálie a Cenu Alfréda Radoka.

6. 10. | RACEK
Dejvické divadlo Praha
Hrají: Ivan Trojan, Klára Melíšková, Jaroslav Plesl, Miroslav Krobot, David Novotný, Lenka Krobotová, Václav Neužil, Zdeňka Žádníková, Pavel Šimčík a další.

10. 10. | MRZÁK INISHMAANSKÝ
Divadlo Petra Bezruče Ostrava
Hrají: Norbert Lichý, Sylvie Krupanská, Josef Jelínek, Markéta Haroková, Michal Sedláček, Pavla Gajdošíková a další.

13. 10. | DEŠTIVÉ DNY
Divadlo Ungelt Praha
Hrají: Richard Krajčo a David Švehlík.

14. 10. | KOULE
Klicperovo divadlo Hradec Králové
Hrají: Pavla Tomicová, Zora Valchařová-Poulová, Isabela Bencová-Smečková, Jiří Zapletal, Kamila Sedlárová, Tomáš Lněnička a Zdeněk Petrák.

16. 10. | MALÝ PRINC
Divadlo Viola Praha
Hrají: Daniela Kolářová a Tomáš Pavelka.

18. 10. | LIJAVEC
Divadlo Járy Cimrmana Praha
Hrají: Zdeněk Svěrák, Miloň Čepelka nebo Genadij Rumlena, Václav Kotek nebo Marek Šimon, Jan Hraběta, Bořivoj Penc nebo Marek Šimon.

19. 10. | KRÁLOVA ŘEČ
Divadlo Pod Palmovkou Praha
Hrají: Martin Stránský, Dušan Sitek, Petra Horváthová nebo Simona Vrbická, Kateřina Macháčková, René Přibil, Rudolf Jelínek a další.

27. 10. | ZLATÁ ŠEDESÁTÁ
Divadlo Reduta ND Brno / Divadlo Na Zábradlí Praha
Hrají: Josef Polášek, Jan Hájek, Jiří Vyorálek, Gabriela Mikulková a Petra Bučková.

28. 10. | CO NA SVĚTĚ MÁM RÁD
Divadlo Semafor Praha
Vystupují: Jiří Suchý a Jitka Molavcová.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU