Přidat na Seznam.cz



V Hradci se v pátek a sobotu otevře 100 volebních okrsků

23. října 2013 11:19. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

Přesně 100 volebních okrsků se otevře v Hradci Králové úderem páteční čtrnácté hodiny. Předčasné volby do Poslanecké sněmovny budou probíhat v pátek 25. října od 14 do 22 hodin. V sobotu 26. října se pak volební místnosti otevřou od 8 do 14 hodin. Volit se bude zejména v prostorách základních a středních škol. V menších čtvrtích to budou třeba budovy komisí místní samosprávy či budovy hasičů.

Podle průzkumu společnosti SANEP, provedeného zkraje října, by v Královéhradeckém kraji uspělo 6 stran. Největší podporu u rozhodnutých voličů má ČSSD (24,4 %), druhá KSČM (17,2 %), následuje s odstupem ODS (9,9 %), TOP 09 (9,3 %), ANO (7,5 %) a KDU-ČSL (6,2 %). Pod pětiprocentní hranicí jsou SPOZ (4,2 %), ÚSVIT (3,9 %), HLAVU VZHŮRU (3,5 %), STRANA ZELENÝCH (2,7 %) a PIRÁTI (2,1 %).

Hradecký biskup Jan Vokál v souvislosti s předčasnými sněmovními volbami vyzval k účasti všechny občany a zvlášť mladé lidi.

„Všechny prosím, abyste o tomto víkendu šli k volbám a podpořili v nich hodnoty, které jsou v souladu s naším přesvědčením a vírou. Nechci Vám doporučovat žádnou konkrétní stranu ani kandidáta, ale prosím Vás, abyste hlasovali pro ty, kdo ctí svobodu a odpovědnost jednotlivce. Nedávejme prosím přednost laciným příslibům snadno získaného bohatství před důrazem na to, že každý z nás má za sebe i za druhé odpovědnost. O účast ve volbách zvlášť prosím mladé lidi, kteří jsou v každé společnosti nositeli naděje,“ napsal biskup Královéhradecké diecéze Jan Vokál.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí