Přidat na Seznam.cz



Prioritou pro hejtmana i nově zvolené poslance je D11

19. listopadu 2013 23:54. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

V sídle Královéhradeckého kraje se hejtman Lubomír Franc setkal s nově zvolenými poslanci a senátory za Královéhradecký kraj. Všichni přítomní se shodli, že dostavba dálnice D11 je jednoznačnou prioritou celého regionu, která pomůže zajistit jeho rozvoj a ekonomickou stabilitu. Koordinátorem skupiny zákonodárců je poslanec a předseda lidovců Pavel Bělobrádek.

„Dohodli jsme se, že se k probíhajícím pracím na dálnici D11 budeme pravidelně scházet. Chceme monitorovat projektovou dokumentaci, výkupy pozemků či výběrová řízení. Je důležité, aby dálnice D11 konečně byla dotažena alespoň do Hradce Králové. Její výstavba pak musí pokračovat dál směrem na Jaroměř a k polským hranicím. Bez této komunikace se nebude moci region dynamicky rozvíjet a posilovat svou ekonomiku,“ uvedl hejtman Franc.

Dálnice D11 byla dovedena na jihozápadní cíp Královéhradeckého kraje v roce 2006. Od té doby se řešily majetkoprávní spory, které další dostavbu brzdily. Kraji tak čtyřproudové silniční těleso stále chybí a obyvatelům Královéhradeckého kraje dosud dálnice slouží pouze jako bezpečné a pohodlné spojení mezi krajským městem a Prahou.

Dostavba D11 do Hradce Králové by měla začít na jaře 2014. Chybí poslední 2 kilometry.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU