Přidat na Seznam.cz



Cyklostezka ke Kunětické hoře zná svoji trasu. Podél Labe

26. listopadu 2013 10:39. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

Cyklostezka, která spojí Hradec Králové a Pardubice už zná podobu své trasy. Začínat bude zatím na Podzámčí, později se plánuje propojení až k soutoku Labe a Orlice. Pokračovat bude cyklostezka kolem starého ramene Labe, poté podél levého břehu Labe až k mostu u Vysoké nad Labem. Tady bude odbočka směrem na Vysokou a městské lesy, nebo po pravém břehu na Opatovice a dál do Pardubic. Zezadu obkrouží elektrárnu Opatovice a přes most povede znovu po levém břehu kolem obce Dříteč, za ní přes novou lávku na Němčice a kolem Kunětické hory. Odtud od obce Ráby je již hotová část do Pardubic až ke zdymadlu a dál do centra.

„Stavební práce na první etapě začnou podle plánu v příštím roce. Vznikne tak bezpečné a příjemné propojení Hradce Králové s Vysokou nad Labem a zároveň napojení obcí Dříteč a Němčice z pardubické strany. Tato první etapa bude realizována v letech 2014 a 2015,“ říká Jindřich Vedlich, náměstek pro rozvoj a investice.

Příprava dalších fází úseku probíhá a čas, kdy cyklisté budou moci této exkluzivní stezky využít se rychle blíží. V současné době je spojení především Vysoké a Hradce poměrně nebezpečné. Na této silnici od mostu u Vysoké až k Podzámčí je poměrně vysoký provoz a cyklisté jsou nyní jeho součástí na docela úzké vozovce.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí