Přidat na Seznam.cz



V Hradci se v červnu uskuteční European Festival of Aviation

27. listopadu 2013 23:34. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / FESTY, LETECKÝ PROVOZ, LETIŠTĚ

Letošní květnová European Helicopter Show se v příštím roce promění. Nová akce ponese název European Festival of Aviation (EFA) a rozšíří se o letadla. Změní se také datum konání akce, místo květnového termínu se akce přesune na 19. – 21. června 2014. EFA volně navazuje na úspěšnou show helikoptér, kterou v květnu navštívilo dokonce 20 tisíc návštěvníků. Rovněž se na královéhradeckém letišti v termínu 21. června uskuteční už 7. ročník Open Skies for Handicapped. Tato událost je určena pro hendikepované občany, kteří mají jedinečnou možnost prolétnout se v letounech C-295 CASA a L-410 Turbolet.

„Letošní ročník byl jednoznačně největší vrtulníkovou show od doby jejího vzniku. Do Hradce Králové se sjeli největší odborníci na vrtulníkovou techniku a přilétly desítky vrtulníků a vírníků prakticky z celé Evropy,“ prozradil pilot Daniel Tuček ze společnosti DSA, která patří mezi pořadatele akce.

Součástí nové akce European Festival of Aviation bude stále i vrtulníková show, během níž mohou jednotliví vystavovatelé předvést své stroje přímo ve vzduchu.

„Vrtulníkové show mají v Hradci Králové již dvanáctiletou tradici a dokázaly si vydobýt věhlas mezi širokou veřejností nejen v České republice. Letecká přehlídka zaznamenala v letošním roce dokonce dvacetitisícovou návštěvnost,“ říká předseda představenstva společnosti DSA Tomáš Suchánek.

Novinkou bude kromě tradičních vrtulníků a vírníků také výstava letecké techniky AviationExpo Europe. Zájemci o letectví si tak budou moci prohlédnout nejnovější leteckou techniku z celého světa, vystavenou ve dvou halách a ve vyhrazených venkovních prostorách letiště. Díky tomuto spojení se tak v Hradci Králové uskuteční největší letecká výstava ve střední Evropě spojená s leteckým dnem.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU