Přidat na Seznam.cz



Hřiště Farářství po a před

Pozemní hokejisté Slavia Hradec Králové se mohou pyšnit areálem, který jim může závidět celá republika. Ten vyrostl na bývalém stadionu TJ Rudá Hvězda ve čtvrti Farářství, areál byl pěknou řádku let ponechán napospas přírodě. Po kompletní přestavbě zde během jednoho roku vyrostlo hřiště pro pozemní hokej s kvalitou mezinárodní úrovně a také hřiště pro trénink. Dále nový šatnový objekt s tribunou se zhruba 120 místy pro sezení, 31 parkovacích míst a autobusová zastávka, u které je největší zvláštností ponechaný elektrický sloup uprostřed vozovky zastávky. V areálu jsou také 4 stožáry s osvětlením.

Na tribuně se tyčí znak pozemních hokejistů Hradce, hřiště září modrou a kolem jsou ochranné sítě, už jen vstoupit na hřiště. Dříve pozemní hokejisté hrávali své zápasy v areálu Slavie, tady již ale vyrostlo tréninkové centrum hradeckých fotbalistů a také zázemí pro další sporty. Pozemní hokej se proto odstěhoval do zbrusu nové lokality.

Součástí budovy se zázemím jsou šatny pro 8 týmů, také klubovna a občerstvení pro hráče i diváky. Areál je kompletně ozvučen a mělo by zde fungovat i WiFi.

Hradečtí pozemní hokejisté hrají extraligu mužů. Tato soutěž má 9 účastníků. Už v roce 2014 se zde v červenci (od 20. do 26.) uskuteční Mistrovství Evropy juniorů v pozemním hokeji.

Výkres hřiště ve Farářství | Autor projektu: Ing. Arch. Vladimír Herbst


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU