Přidat na Seznam.cz



Projekt Auparku se pozmění. Více kanceláří, méně obchodů

31. ledna 2014 4:00. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY

OC Aupark z Gočárovy třídy

Obchodní centrum Aupark by v tomto roce mělo získat platné stavební povolení. Vzhledem ke zrodu spolupráce společností ECE a HB Reavis na projektu fotbalového stadionu, se u Auparku očekává menší změna. Jedna institucionální společnost má totiž zájem o kancelářské prostory v Hradci Králové, hovoří se o stovkách pracovních míst. V souběhu toho, že nyní obě společnosti spolupracují, se obchodní prostory budou nacházet především v Arkádách u fotbalové arény, tím pádem se kus obchodní plochy v Auparku může ukrojit pro kancelářské prostory jedné pravděpodobně finanční instituce.

„Ve spolupráci s městem pracujeme na ideálním řešení obou projektů, rýsuje se možnost přizpůsobit plánovaný Aupark tak, aby část původního projektu byla změněna a umožnila vznik kancelářských prostor pro institucionálního investora, který má zájem zřídit ve východních Čechách své regionální centrum a vytvořit několik set pracovních míst. Z toho důvodu by došlo i ke zmenšení obchodních ploch a změně konceptu na nákupní galerii,“ řekla při debatě v Centrálu ředitelka HB Reavis Olga Humlová.

Tímto krokem by se většina obchodních ploch mohla soustředit do obchodního centra Arkády, což je i vcelku pragmatický krok, jelikož tři podobně velká centra, by se v Hradci pravděpodobně neuživila. Jako příklad může posloužit nedaleký Liberec, kde jsou již podobně velká centra tři, z toho dvě mají skoro všechny obchodní jednotky zaplněné, ale třetí je skoro prázdné.

„Jelikož známe místní trh, tak dokážeme pochopit, jak daný projekt stadionu a obchodního centra nejlépe zrealizovat. Jsme ochotní se na tomto projektu spolupodílet a poskytnout naše developerské know-how. Tím umožníme městu vybudovat již dlouho vysněný fotbalový stadion a zároveň v sousedství zřídíme kvalitní obchodní plochy,“ dodala Olga Humlová.

Obě společnosti mají s provozováním obchodních center bohaté zkušenosti a v rámci kooperace určitě přilákají do Hradce takové značky, které tu ještě nejsou. Ve výběru módních značek, které jsou zastoupeny v centrech obou společností a v Hradci se zatím nenacházejí, to jsou například: Marks & Spencer, Next, Cropp Town, House, Kappahl, Pull & Bear, Mango, Camaieu, Bershka, Tezenis a další.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU