Přidat na Seznam.cz



Velké náměstí

Projekt nového Velkého náměstí znovu ožívá. Město v minulém roce získalo souhlas několika důležitých vlastníků. Na to, aby se mohla rekonstrukce zahájit však potřebuje souhlas všech. A několik jich právě ještě zbývá. Pokud by se podařilo získat všechny souhlasy, nebude už nic bránit rekonstrukci v cestě. Dnes je toto místo spíše pro ostudu. Současné vedení města by rádo získalo všechny souhlasy a povolení do konce nynějšího volebního období, tedy do října. Nejvíce citelný bude především úbytek parkovacích míst. Z původních 300 se měl jejich počet snížit na 80, nyní se počítá se zhruba 160 místy.

„V minulém roce jsme získali několik důležitých souhlasů. Jakmile budeme mít všechny, můžeme požádat o územní rozhodnutí a zahájit práce na přípravě ke stavebnímu povolení. Potom se vybere zhotovitel stavby,“ prozradil náměstek pro rozvoj města Jindřich Vedlich.

Rekonstrukcí dostane náměstí konečně novou dlažbu, vznikne zde nová fontána, lépe bude do centrálního prostoru náměstí zasazen i Mariánský morový sloup a také kašna. V jižní části bude podle projektu vytvořena klidnější část s alejí stromů, v severní části, kde jsou umístěny restaurace a bary, budou dominovat předzahrádky zřejmě v jednotném stylu. S rekonstrukcí Velkého náměstí by se měla rovnou opravit také ulice V Kopečku.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí