Přidat na Seznam.cz



V Opatovicích staví třetí patro. Stavba R35 na Mýto od 2015

17. února 2014 10:41. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, D35, DOPRAVA

R35 u Libišan

U Opatovic nad Labem probíhá od loňského podzimu výstavba třetího patra mimoúrovňové křižovatky na křížení rychlostní silnice R35 a čtyřproudové silnice I/37 spojující Hradec Králové a Pardubice. Stavbaři se sem vrátili po třech letech od zakonzervování této stavby. Nyní probíhají práce na kilometrové estakádě. Do výšky zde rostou pod přívaly betonu až 12 metrové pylony. Na ty se pro každý směr zvlášť posadí silniční těleso budoucí komunikace R35. Dojde také k výstavbě dvou ramp ze směru od Olomouce. Stavba třetího patra by se měla dokončit do konce roku 2015. Poté se bude pokračovat na Vysoké Mýto.

Aktuálně probíhá urychlená příprava 26 kilometrového úseku komunikace R35 Opatovice nad Labem – Časy (Holice) a Časy – Ostrov (Vysoké Mýto). Pro Hradec Králové bude dokončením alespoň první části do obce Časy u Holic velkou výhrou. Veškerá tranzitní doprava, tedy kromě kamionů, které míří přímo do Hradce, bude odkloněna po R35. To se týká zejména Brněnské třídy a jižní části Gočárovu okruhu kolem Fakultní nemocnice i Všesportovního stadionu, kde se očekává výrazný pokles dopravy. Také část osobní dopravy pojede mimo Hradec.

„Nastoupili jsme po třech letech na staveniště, kde jsme v roce 2010 museli zaslepit dvě 200 metrové mostní konstrukce ve směru od Prahy. Teď pracujeme na propojení kruhového objezdu i z druhé strany. Vybudujeme zde zhruba kilometrovou estakádu se samostatným mostem pro každý jízdní směr a dvě rampy, které poté napojíme na kruhový objezd,“ říká Richard Radouš ze čtvrté divize Metrostavu.

„V pokročilé fázi stavby budeme muset vytvořit speciální konstrukci, a dalo by se říci skoro tunelem, chránit silnici I/37. Bude totiž nutné převést přes stávající komunikaci hlavní most v úrovni třetího patra,“ dodává Richard Radouš z Metrostavu.

Dokončení mimoúrovňové opatovické křižovatky je plánováno v roce 2015. V té době by měla začít výstavba 12,8 kilometrového úseku Opatovice – Časy. Stavba překoná třemi estakádami území kolem Labe a poté projde poblíž Bukoviny nad Labem, kde se nakonec sjezd nevybuduje. První bude až u Rokytna na křížení se silnicí II/298 a poslední v tomto úseku u obce Časy se silnicí I. třídy. Odtud naváže pokračování na Vysoké Mýto.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí