Přidat na Seznam.cz



Hokejisté Hradce jsou ve čtvrtfinále play-off

2. března 2014 22:02. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, MOUNTFIELD HK, SPORT

Hradecký Mountfield

Únor byl výsledkově slabý. Hokejisté získali pouhé 2 body z pěti zápasů. Ani dlouhá olympijská pauza tým znovu nenastartovala k pravidelnému přísunu bodů a tak se stal únor nakonec bodově naprosto zakletým. Začátkem března přeci jen vyletěla taková první vlaštovka. Po pěti porážkách vyhrál Mountfield HK dnes s Piráty z Chomutova 2:0 po gólech z přesilovek. Nejprve se prosadil Tvrdík a poté Šimánek. Mountfield HK si tak ve své premiérové sezóně pod Bílou věží zahraje čtvrtfinále play-off. Navíc v předchozích dnech přišla i další pozitivní zpráva z klubu, trenér Peter Draisaitl prodloužil o dva roky.

„Jsme rádi, že došlo k dohodě, jelikož Petr je důležitý článek v koncepci, sportovní a obchodní strategii našeho klubu, kterou jsme si nastavili a prozatím úspěšně plníme. Mužstvo detailně zná a má s ním velkou chuť pracovat i v nadcházejícím období. V Hradci Králové je spokojený, což mělo velký vliv na jeho rozhodování,“ prozrazuje generální manažer Aleš Kmoníček.

V základní části zbývají odehrát už jen dvě utkání. V úterý do Hradce přijede Liberec a v pátek cestuje tým do Plzně. Za základní částí první sezony Mountfieldu HK se tak zavřou dveře a bude se čekat na soupeře pro boje v play-off.

I v dnešním utkání bylo na Mountfieldu vidět, že nad hrací plochou leží ještě trochu deka, pomalými krůčky si však v utkání zvyšoval sebevědomí a nakonec zvítězil.

„V první třetině jsme měli s Chomutovem problémy, podržel nás Pavel Kantor. Přes přesilovky jsme se do zápasu dostali a pak už jsme ho měli tak nějak pod kontrolou. Hlavně z té mentální stránky to byl pro kluky určitě těžký zápas, protože jsme v poslední době neměli dobré výsledky a pak přijede Chomutov, kde všichni čekají výhru 8:0. Skončit v šestce je velký úspěch, zvlášť po tom všem, co jsme v létě absolvovali,“ řekl po zápase trenér mužstva Petr Draisaitl.

Utkání s Chomutovem vidělo na stadionu 3.989 diváků, což je 50 % kapacity stadionu.

„Chomutov hrál výborně, kdybychom dostali v první třetině gól my, tak by to bylo hodně těžké. Je to velká úleva. To ale nemění nic na tom, že bychom chtěli urvat čtyřku. Šimánek už delší dobu nedal branku, už jsem si z něj trochu dělal legraci, že bych chtěl vidět ty jeho ruce zase nahoře. A fungovalo to! Je to klíčový hráč, celá první lajna nás táhne celou sezónu, a je to jenom dobře,“ řekl po zápase navrátilec Martin Podlešák, který se zranil začátkem prosince a absolvoval dlouhou léčbu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí