Přidat na Seznam.cz



Lékařská fakulta

Budova prvního křídla lékařské fakulty Univerzity Karlovy je hotová. Její výstavba začala před rokem a půl poklepáním základního kamene. Nyní se práce soustředí v interiéru budovy a prostředí kolem fakulty, tvoří se silnice a prostranství před objektem. Stavba pokračuje podle plánovaného harmonogramu a měla by se dokončit do léta. Studenti sem poprvé vkročí od akademického ročníku 2014/2015. Projekt kampusu UK v Hradci Králové je jednou z největších investic ve městě za posledních 20 let. Cena výstavby kampusu se může vyšplhat na více jak 2,5 mld. Kč, první budova stála kolem 400 mil. Kč.

“Tato budova bude sloužit pro výuku a výzkumné aktivity celkem čtyř ústavů a kateder Lékařské a Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové. U Lékařské fakulty se jedná o Ústav lékařské biologie a genetiky a Ústav lékařské biochemie, z Farmaceutické fakulty se přestěhuje Katedra sociální a klinické farmacie a Katedra biologických a lékařských věd,” říkají shodně děkani obou fakult prof. Miroslav Červinka a prof. Alexandr Hrabálek.

Po otevření této budovy by se mělo pokračovat v budování kampusu na dalším místě. Vedle stávajícího objektu by měla vyrůst další podobná budova, poté se obě propojí. Postup při následné výstavbě bude záležet na uvolnění finančních prostředků.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU