Přidat na Seznam.cz



Malé náměstí ožije. Dvakrát týdně s farmářskými trhy

12. dubna 2014 21:35. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, KRIMI, VOLNÝ ČAS

Malému náměstí by slušel trh

Skoro přesně před rokem jsme psali, že by liduprázdnému Malému náměstí slušel nějaký trh. Před pár lety tohle místo žilo o poznání více, také míst pro parkování bylo dvakrát tolik než dnes. Po rekonstrukci se však život tak nějak vytratil. Nezbývá než doufat, že to nepostihne v budoucnu také Velké náměstí, které čeká rekonstrukce. O rok později tak naše myšlenka ožívá, od úterý 15. dubna zahajují provoz nové farmářské trhy na Malém náměstí. Ty se budou konat dvakrát týdně, každé úterý a pátek od 8 do 17 hodin. Při zahájení v úterý 15. dubna a potom ještě na Velký pátek 18. dubna budou na trhu živá hospodářská zvířátka.

„Chceme lidem z Hradce Králové zprostředkovat možnost pravidelného nákupu zemědělských produktů a vytvořit prostor pro setkávání lidí, propojení generací a celkově oživit společenský život ve městě. Proto také budou trhy příležitostně doprovázet kulturní akce formou divadel pro děti, živou hudbou, pouličních happeningů apod. Trh se bude vyvíjet spíše postupně, dbáme především na kvalitu prodávaných produktů a kulturu prodeje, takže sortiment se bude rozšiřovat zvolna,“ prozradila Jasenka Kohoutová z pořádající neziskové organizace Bokouš.

Obliba farmářských trhů stoupá. Malé náměstí tak ozdobí pečivo od regionálních výrobců, čerstvá zelenina, domácí uzeniny, sýry a další dobrůtky.

Kromě nových farmářských trhů na Malém náměstí, které tu budou každé úterý a pátek, se jako obvykle v sobotu dvakrát do měsíce konají také farmářské trhy v Gayerových kasárnách v době od 8 do 12 hodin.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU