Přidat na Seznam.cz



Chystá se rekonstrukce ulice Na Cvičišti na Plachtě

19. dubna 2014 16:32. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / DOPRAVA, EXPRESNĚ, PROJEKTY

Je to taková polní cesta, kde jakoby se zastavil čas. Na seznamu přání občanů východní části Moravského Předměstí rekonstrukce ulice Na Cvičišti figuruje už řadu let. Zahájení přípravných prací, na jejichž konci bude zrekonstruovaná ulice, posvětili radní. O záměru ještě rozhodnou zastupitelé koncem dubna.

Pokud vše dobře půjde, budou se občané moci těšit do konce roku na důstojnou ulici s chodníky, novým veřejným osvětlením a zálivem pro kontejnery na tříděný odpad.

Ulice je po celé své délce zhruba 200 metrů a šířce šesti metrů tzv. prašnou ulicí. Chodníky v určitých částech ulice buď nejsou vůbec, nebo je tvoří dlažba s nevyhovujícími betonovými obrubami. Jedinou příjezdovou cestou do této ulice je komunikace z parkoviště u přilehlého diskontu Lidl.

„Občané z této části města už po rekonstrukci volají minimálně šest let. Přesto, že komunikace z jedné strany sousedí s územím Plachty, využívána je kromě místních i turisty. Cestu si sem najdou i návštěvníci nedaleké kynologické organizace nebo ti, kteří míří do zahrádkářské kolonie,“ vysvětluje důvod k přikročení k pracím Jindřich Vedlich, náměstek primátora odpovědný za rozvoj města.

Návrh zamýšlené rekonstrukce řeší i nové veřejné osvětlení. Kromě přeložek vedení inženýrských sítí v podzemí si budou muset stavbaři například poradit i s přemístěním nadzemního hydrantu na opačnou stranu ulice.

„Ulice bude obousměrná s asfaltovým povrchem, ohraničená betonovými obrubami a z jedné strany i chodníkem. Bezbariérovost komunikace je automaticky součástí projektu, který obsahuje i varovné a signální pásy podél snížených silničních obrub. V místě napojení ulice Na Cvičišti na ulici Na Plachtě bude vybudováno místo pro kontejnery na tříděný odpad,“ vysvětluje novou podobu ulice Jindřich Vedlich.

„Jednoznačně vítáme, že město přikročí k rekonstrukci této komunikace, po níž voláme už dlouhou dobu,“ hodnotí Václav Koutník kladně posun v této věci za komisi Moravské Předměstí – východ.

O bodu bude jednat ještě zastupitelstvo koncem dubna. Pokud vše dobře půjde, město v nejbližším možném termínu vypíše výběrové řízení, na jehož základě se zhotovitel pustí do stavebních prací, které by mohly trvat necelý půl rok. Předpokládaná cena kvůli přeložkám stavebně náročnějšího díla je zhruba devět milionů korun s DPH.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí