Přidat na Seznam.cz



Klicperovo divadlo má nové webovky. Uvede 7 premiér

29. srpna 2014 9:43. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FESTY, KULTURA, MÉDIA, VOLNÝ ČAS

Nové webovky divadla

Klicperovo divadlo si přichystalo pro diváky do nové sezony překvapení. Tím jsou zbrusu nové a hlavně přehledné webové stránky. Staré webové rozhraní už jen svým vzhledem patřilo do starého internetového železa. Nové stránky jsou podle nejnovějších trendů, mají postupné rolování čímž jsou velmi vhodné pro rychlé prohlížení i na mobilních zařízeních a tabletech. Zatímco na starých stránkách bylo obtížné cokoliv najít, na nových to zabere jen chviličku. Nahoře je přehledné menu, kde například v sekci program a nejbližší představení je výběr divadelních her, které si můžete zakoupit online.

Nová divadelní sezona začne v pondělí 8. září populárním představením Koule v čele s Pavlou Tomicovou. Jako obvykle je již dávno vyprodané. Na sobotu 13. září je na programu k zahájení sezony speciál dvou her, které na sebe navazují. Nejdřív Jedlíci čokolády a večer pokračování v podobě Velké mořské víly.

Koncem září začne festival Čekání na Václava. Nabídne třeba Hospodu na mýtince od Járy Cimrmana, Kdyby tisíc klarinetů s Jiřím Suchým i Jitkou Molavcovou, Královu řeč z pardubického divadla, koncerty Jana Budaře a Karla Plíhala.

V nové sezoně Klicperovo divadlo uvede hned 7 premiér. Zde jsou jejich premiérové časy.

Od 10. října se chystá současná komedie německého dramatika o nákupním centru, nakupování s drahou polovičkou a manželech na útěku. „Seznámíte se s pilotem Helmutem, programátorem Erollem, manažerem Larsem a hasičem Mariem, které spojuje jediné. Víkendy v obchoďáku. A taky pivko, fotbal, pohodička a společný úkryt,“ uvádí se na stránkách divadla. Hra má jednoduchý název Bez bab!

Od 11. října má premiéru Kytice, čili jevištní podoba sbírky balad Kytice z pověstí národních z nejslavnějšího díla miletínského rodáka Karla Jaromíra Erbena.

Od 29. listopadu pak půjde o hru Český les, která by měla být v žánru kabaretu.

Od 13. prosince se chystají Kutilové. „Půjde o hru, která svým stylem humoru připomíná filmy jako Pulp Fiction či Podfu(c)k. Pětice kamarádů se rozhodne na základě vyprávění jednoho z nich vloupat do neobydleného zámku, kde má být ukryt obrovský lup z dávné bankovní loupeže. Aby se ale k penězům dostali, potřebují sehnat, koupit a vyzkoušet pořádnou sbíječku! Do šikovných kutilů s vrtákem mají ale naši hrdinové pořádně daleko,“ uvádí ke hře Klicperovo divadlo.

Od 21. února uvidíte hru Medvědi, což má být fiktivní příběh dvou huňatých bratrů, nápadně připomínající osud jednoho nesmrtelného českého folkového dua. Takže bratři Franta a Honza.

Od 7. března je v plánu vrcholné dílo světového romantismu a jeden z nejslavnějších milostných příběhů všech dob Evžen Oněgin.

Poslední premiérou od 16. května je Škola pro ženy. Jedná se o klasickou francouzskou komedii o stárnoucím muži, který se ze své mladé schovanky marně snažil vychovat budoucí poslušnou manželku.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU