Přidat na Seznam.cz



Rezidence Na Plachtě

Obyvatelé Hradce Králové se mohou těšit na novou čtvrť s moderním bydlením. Bytový soubor s názvem Rezidence Na Plachtě, původně Královský Hrádek, vznikne v sousedství areálu společnosti Petrof v blízkosti oblíbené odpočinkové zóny lesoparku Na Plachtě. Částečně uzavřený komplex bytových domů s výhledem do chráněného území Na Plachtě vyroste na dlouhodobě nevyužívané skladovací ploše dříve patřící společnosti Petrof. Investor projektu bude postupovat po etapách, ta první začne na jaře 2015. Předprodej bytů by měl být zahájen ještě do konce letošního roku.

Na tomto místě se mělo začít stavět již před několika lety, ale z důvodu ekonomické krize byl projekt pozastaven, dokud nedojde ke zlepšení na trhu s byty. Původní název této čtvrti byl Královský Hrádek. Jelikož tento projekt převzal jiný investor, nyní se areál bude jmenovat Rezidence Na Plachtě.

„Rezidence Na Plachtě si dává za cíl nabídnout příjemné městské bydlení s bonusem citlivého zakomponování bytových domů do parkových ploch v jejich přímém okolí. Blízkost klidové zóny přírodní památky Na Plachtě je samozřejmě zásadní výhodou. Dokončení první etapy výstavby čítající 47 bytů v jednom čtyřpodlažním bytovém domě a dvou viladomech je plánováno již v roce 2016,“ představuje nový projekt Martin Kubišta ze společnosti Rezidence Na Plachtě, která je investorem tohoto projektu.

Celkově bude mít výstavba několik etap a počítá se v ní s až 440 byty. Areál by měl nabídnout 10 větších bytových domů, 3 menší bytové domy, 7 viladomů a jeden menší objekt zřejmě pro služby nebo obchod. V atraktivní lokalitě by mělo po dokončení celého komplexu najít bydlení přibližně tisíc obyvatel.

Pohled na čtvrť Rezidence Na Plachtě. Barevně je vykreslena první etapa, průhledně celkový stav

„Oproti v minulosti realizované bytové zástavbě v této lokalitě, a možná i v Hradci Králové jako celku, se chceme odlišit kromě promyšlených dispozic všech bytů také moderní, současně ale přátelskou architekturou domů i komplexním uvažováním např. o okolí bytových domů, které by mělo být dle našeho názoru chápáno jako plnohodnotné doplnění jejich rezidenční funkce a ne jen jako volný prostor mezi nimi. To bohužel stále není pro obdobné areály běžné a velikost našeho záměru vyžaduje pozornost všem aspektům bydlení – umisťujeme mezi domy veřejnou zeleň, odpočinkové plochy, dětské prvky, pěší komunikace – např. i pro přímý průchod do sousedního lesoparku a mnoho dalšího,“ doplňuje Martin Kubišta.

„Lidé chtějí žít v kvalitním prostředí, my děláme vše proto, abychom jim toto přání splnili. Navíc vzhledem k tomu, že v celém areálu plánujeme v několika fázích dokončit a prodat celkem až 440 bytů, nemůžeme připustit v otázce kvality žádné kompromisy,“ dodává Martin Kubišta.

Společnost Rezidence Na Plachtě realizuje bytovou výstavbu v oblasti Hradce Králové poprvé, nicméně její tým má rozsáhlé zkušenosti s výstavbou pražských bytových komplexů viz. Zelené Město na Praze 3, nadstandardní bydlení na břehu Vltavy Prague Marina na Praze 7. Společnost má za sebou i rozvoj projektů jako je např. Galerie Harfa či aktuální The Prague Outlet u pražského mezinárodního letiště Václava Havla.

Vizualizace Rezidence Na Plachtě

„Výstavba v areálu bývalého skladu dřeva je v souladu s aktuálními trendy. Nedochází k poškozování původní zeleně lokality, naopak dochází k jejímu rozšíření. Nevyužívaná, zanedbaná lokalita je navíc navrácena do života města s novou funkcí,“ uzavírá Martin Kubišta.

Zahájení výstavby je naplánované na duben roku 2015, první byty budou k nastěhování zhruba v létě 2016. Předprodej bytů bude zahájen koncem letošního roku.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí