Přidat na Seznam.cz



Pilný, Barborík, Škorpil. Úderná trojka povede Votroky

22. října 2014 13:20. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / EXPRESNĚ

Fotbalisté Hradce mají novou trenérskou trojku. Jednání o příchodu nových trenérů nebyla úspěšná, a proto se klub rozhodl jít cestou z vlastních zdrojů. Klub například jednal s trenéry Látalem, Frťalou a Pulpitem. Mužstvo tedy povede trio trenérů Pilný, Barborík a Škorpil. Přípravu týmu bude mít z převážné většiny na starosti Bohuslav Pilný. Robert Barborík bude celý proces A týmu zastřešovat. Pozice Ladislava Škorpila, nejzkušenějšího trenéra a mistra bonmotů, je konzultant týmu.

„Cítím velkou odpovědnost a s celým realizačním týmem uděláme vše pro to, aby se do konce podzimu udělalo co možná nejvíce bodů a pro jaro zůstala reálná šance na záchranu,“ říká jeden z nových koučů FC Hradec Králové Bohuslav Pilný.

Fanoušci tři dny debatovali, kdo by mohl do Hradce přijít, diskutovalo se také často o „tataráčku“ Františka Straky, o Petru Radovi nebo Dušanu Uhrinovi ml. Zatím to vypadá tak, že buď nikdo o trénování Hradce neměl zájem, nebo se spíše nedohodl na podmínkách, proto se o záchranu pokusí toto trenérské trio.

„V roli asistenta jsem měl určitý nadhled, některé věci jsem možná viděl jinak než hlavní trenér Prokopec a právě toho bych chtěl využít. Jelikož nemám profi licenci, proces musí někdo zastřešovat. Tím mužem bude Robert Barborík,“ říká pro klubový web Pilný a prosí fanoušky o podporu.

„Chtěl bych poprosit, zda by na 5 posledních podzimních kol nedali fanoušci hlavy dohromady, udělali tlustou čáru za tím, co bylo, a abychom táhli všichni za jeden provaz. Jedině to, že všichni půjdeme společnou cestou a všichni budeme držet při sobě, nás může přivést alespoň k částečnému úspěchu. Poprosím veřejnost, aby byla shovívavá a pokusila se zapomenout na nešťastné prohlášení po utkání v Příbrami. Chci, a moc si přeji, abychom měli velikou podporu obecenstva. Já jim slíbím, že nasazením a výkony jim to vrátíme v nejbližší době,“ dodává Pilný.

Podle něj by chtěl hrou navázat na druhý poločas s Budějovicemi, ve kterém bylo vidět nasazení i kvalita. Do konce podzimu by pak chtěl získat, co nejvíce bodů, aby na jaře byla ještě nějaká šance na záchranu.

První pokus budou mít trenéři v sobotu proti Dukle Praha. Podaří se Hradci zlomit prokletí a poprvé nad Duklou v lize vyhrát? To se dozvíme v sobotu od 17 hod. na lízátkách.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU