Přidat na Seznam.cz



V sobotu se poběží noční běh. Neděle patří hokejovému derby

11. prosince 2014 20:27. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / EXPRESNĚ

V sobotu vypukne v centru města Christmas Night Run 2014. Na nám. Svobody bude připraveno ke startu zhruba 550 běžců. Neděle bude patřit východočeskému derby v hokeji. Do Hradce přijedou Pardubice. Mountfieldu se v posledních zápasech nedařilo a propadl se až na osmé místo, Pardubice jsou aktuálně šesté. Výhrou by si Hradec výrazně polepšil.

V sobotu 13. prosince bude centrum východočeské metropole patřit běhu, připraven ale bude večer plný zážitků pro všechny účastníky i diváky. Na závod bude za chvíli přihlášeno už 543 běžců.


Zázemí akce bude na náměstí Svobody v Hradci Králové. Poběží se proti proudu řeky Labe, přeběhne přes Labský most a zpátky okolo Městských lázní na Tyršův most, který se podběhne a běží se po náplavce okolo soutoku Labe a Orlice přes Jiráskovy sady. Připravená trať má délku 5 kilometrů.

„Rostoucí popularita běhu ukazuje na příznivý fakt, že lidé chtějí něco dělat pro své zdraví. Příznivci tohoto sportu si tak mohou užít atmosféru nočního města, a to díky speciálnímu nočnímu běžeckému závodů Christmas Night Run 2014. A přitom všem udělat i něco pro své zdraví a také přispět na dobrou věc,” říkají organizátoři běhu.

Součástí akce je také charitativní běh na pomoc azylovému domu – stromeček splněných přání, který již šestým rokem probíhá na území Hradce Králové.

Start závodu Christmas Night Run je v 16:30, cíl je pro každého individuální, ale zhruba kolem půl sedmé by každý měl do finiše doběhnout.

Neděle bude patřit šlágru. Hradec se střetne ve třetím hokejovém derby této sezony s Pardubicemi. Jejich fanoušci přijedou pod Bílou věž zřejmě nabuzeni, zejména po kauze s obřími vlajkami, které si hradečtí fanoušci nepozorovaně odnesli z pardubické arény. Poté je nejdřív dali na web do aukce a následně došlo k jejich vystavení na lízátkách.

Mountfieldu se v posledních zápasech vůbec nedařilo, přišla krize. Za posledních 10 zápasů získal jen 7 bodů a z hlediska formy je předposlední hned za poslední Slavií Praha. Na druhou stranu Pardubicím se nedařilo podobně jako Hradci, mají jen 9 bodů z posledních 10 zápasů. Hradec čeká ještě páteční duel v Liberci a poté veškeré síly vrhne do derby.

„Na třetí třetině se Spartou musíme založit celý páteční výkon. Musíme tak hrát od začátku, a ne až od třetí části. Myslím si, že bod z minulého zápasu by nás mohl nakopnout k třem dalším bodům. Všichni jdeme zápas od zápasu, takže naše myšlení a naše cíle se upírají k pátečnímu zápasu v Liberci, kde musíme jednoznačně vyhrát. Co bude v neděli, to bude až po pátečním zápase,“ říká královéhradecký brankář Ondřej Kacetl.

Budoucí dva zápasy jsou pro klid Mountfieldu HK celkem důležité, protože následuje delší hokejová přestávka až do času po vánočních svátcích. A prezident klubu Miroslav Schön není s posledními výsledky také spokojený a prozradil, že hráči si rozhodně vánoční pohodu u krbu neužijí. Do konce roku odehraje Hradec potom ještě tři zápasy, z toho jeden domácí proti Litvínovu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU