Přidat na Seznam.cz



Votroci mají Petruse. Vrací se Zelený, Janoušek a končí Kotiš

3. ledna 2015 22:59. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

Fotbalisté Hradce mají první posilu z Pardubic, respektive z Baníku. Votroky posílí útočník David Petrus. O něj měl Hradec zájem už před lety, ale on dal nakonec přednost práci ve věznici. Teď by měl pomoci klubu v jarních bojích.

„V poslední době jsem cítil, že to není v Baníku ideální. V lize jsem moc nenastupoval, příležitost jsem dostával pouze v domácím poháru. Jsem rád, že se Hradec opět ozval a já se můžu vrátit skoro domů,“ komentuje pro klubový web svůj návrat na východ Čech David Petrus.

Hradec naopak opouští Martin Kotiš, středopolař, který patřil ke kmenovým hráčům. Vrací se do Varnsdorfu z rodinných důvodů. Mezi jeho momenty v dresu Hradce bude určitě patřit nadýchaná přihrávka pro Davida Štípka, ze které padl důležitý gól proti Brnu.

„Děkuji vedení klubu za příležitost zahrát si nejvyšší soutěž. Chtěl bych touto cestou poděkovat fanouškům černobílých barev za vřelé přijetí a podporu během celého půlroku. Přítelkyně je v rizikovém těhotenství a z tohoto důvodu jí musím být nablízku,“ prozradil pro stránky klubu odcházející Martin Kotiš.

Už v prosinci se s klubem rozloučili Hynek Prokeš, Pavel Šultes, Pavel Čermák a hlavně Marek Kulič, který ukončil svoji bohatou kariéru, při které dal v lize 88 gólů. Za reprezentaci vstřelil 3 góly a získal také ligový titul se Spartou Praha v roce 2007.

Do zimní přípravy se mají po návratu z hostování zapojit Jaroslav Zelený a Jiří Janoušek, dále pak enkláva marodů Jiří Lindr, Petr Schwarz a Ondřej Kraják. Ti se ale budou připravovat individuálně a do přípravy naskočí až v průběhu.

Hradec letos nepojede nikam za teplem, ale bude se připravovat v domácích podmínkách v Ústí nad Orlicí. Hráči začnou první trénink v neděli 4. ledna.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU