Přidat na Seznam.cz



Helicoptershow se letos v květnu spojí s Rally Show

20. ledna 2015 17:59. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / EXPRESNĚ, FESTY, VOLNÝ ČAS

14. ročník tradiční akce Helicoptershow se vrací v termínu 15. – 16. května 2015 ke svému původnímu zaměření. Hlavním cílem bude představit široké veřejnosti spolupráci složek IZS a připravit zajímavou leteckou show. Letošní ročník si navíc připravil pro návštěvníky Helicoptershow zpestření. Spojí se s hradeckou Rally Show a rozšíří tak diváckou základnu o fanoušky motorsportu.

Páteční den bude patřit zejména odborníkům z řad složek IZS a partnerům akcí, sobotní program přinese show pro diváky.

„Věříme, že spojením akcí program zatraktivníme a přilákáme větší počet diváků. Ti budou mít možnost střídat v průběhu dne letový program a program závodních aut,“ říká organizátor Helicoptershow Daniel Tuček.

„V rámci leteckého dne budou připraveny ukázky činnosti Policie ČR, Hasičských záchranných sborů ČR i zdravotnické záchranné služby. Již tradičně se diváci mohou těšit na hromadnou nehodu se zásahem složek IZS společně s vrtulníky. Vystoupí řada pilotů světové úrovně nejen na vrtulnících, ale i nejrůznějších letounech. Na letišti si diváci budou mít možnost prohlédnout špičkové záchranné vrtulníky, ultralighty, letouny i vrtulníky pro VIP přepravu,“ dodává Tuček.

Rally Show pak představí program nejlepších jezdců českého motorsportu. Na duální trati se skokem přes most bude opět dominovat rally. Závodní okruh ovládnou formule, okruhové speciály, legendy, historici a diváky velmi oblíbení driftaři. Offroadová trať bude obsazena speciály z rally Dakar.

„V rámci Rally Show opět proběhne největší Český autosalon, který představí novinky světových automobilek 2015 a umožní jízdu i samotným návštěvníkům,“ vysvětluje organizátor Rally Show Karel Pohner.

Obě akce jsou silně historicky spojeny s královéhradeckým letištěm. Uplynulé ročníky přilákaly kromě fanoušků také partnery, vystavovatele a odborníky z řad výrobců, majitelů i provozovatelů leteckých i automobilových strojů.

„V květnu se díky spojení akcí ze dvou segmentů mohou diváci těšit na pestřejší program, při kterém si na své přijdou jak fanoušci letectví, tak závodních aut. Pro rodiny s dětmi budou připraveny speciální stánky a děti do 15ti let i osoby ZTP budou mít vstup zdarma,“ uzavírá Daniel Tuček.

Obě akce se konají 15. a 16. května 2015 na královéhradeckém letišti a v prostoru Festivalparku v areálu okruhu Czechring.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU