Přidat na Seznam.cz



Hradec vypekl Pardubice. A v derby vyhrál 3:1 na zápasy

30. ledna 2015 19:35. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, MOUNTFIELD HK, SPORT

Východočeské derby číslo 4

Ostře sledovaný zápas, tentokrát v pořadí už čtvrté východočeské derby této sezony. Ani se hokejisté nestačili v autobuse pořádně usadit a už přijížděli k pardubické aréně. Tam je přijelo podpořit početné obecenstvo fanoušků, kteří dávali Pardubicím vědět, že tady přijel Hradec. V základní hrací době padlo po jedné brance na obou stranách, domácí se dostali do vedení, ale Hradec ve zlepšené třetí třetině hru vyrovnal a přidal zkraje ní i branku. Prodloužení pak rozhodla paráda kapitána Šimánka. Ten obešel nejdřív jednoho beka, poté druhého beka a nakonec úplně sám gólově zakončil a mohlo se v Pardubicích slavit.

Utkání sledovala vyprodaná pardubická aréna, vešlo se do ní 10 194 diváků. Sousedi geograficky, sousedi i v tabulce. Pátý Hradec a šesté Pardubice, rozdíl byl pouhý jeden bod, o to víc bylo derby vyšperkované. Pro případnou pozici do play-off měl zápas také značný význam.

Pardubičtí promarnili první třetinu, ve které Hradec přestál velká oslabení. V 15. minutě navíc dostal trest do konce utkání Kukumberg, který trefil loktem protihráče a musel odejít do kabin.

Do vedení se ve druhé třetině dostávají nakonec Pardubice. Gól spíše nakopl právě hradecké, které se v závěru této třetiny dostali ke slovu. A Mountfield pokračoval i po přestávce, hned na začátku třetí třetiny srovnal stav na 1:1 po gólu Skokana.

Nakonec zápas přešel až do prodloužení, které bravurním sólem rozhodl o výhře Hradce jeho kapitán. Šimánek dostal uprostřed kluziště puk, naznačil, obešel jednoho beka, poté proklouzl kolem druhého a sám před Kristanem krásně zakončil. Z vítězství, celkem třetího v derby, se tak radoval hradecký Mountfield. Odskočil Pardubicím na dva body.

Poté fanoušci uspořádali vítězný pochod přes Pardubice.

„Utkání jsme začali oslabením, bránili jsme přesilovky soupeře a v první třetině jsme se k ničemu nedostali. Ve druhé části už jsme měli nějaké ofenzivní akce, ale chyběl někdo, kdo by se dral před branku. Ve třetí třetině jsme přebrali režii na naši stranu a měli blíže k vítěznému gólu. Naše převaha pak vyústila k rozhodující brance v prodloužení,“ řekl po zápase trenér Peter Draisaitl.

V neděli do Hradce přijedou Karlovy Vary a pokud tým znovu uspěje, může prodloužit sérii vítězných zápasů už na 6 utkání v řadě.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí