Přidat na Seznam.cz



Výstavba nové fakulty

Univerzita Hradec Králové zahájila v březnu výstavbu budovy Přírodovědecké fakulty. Na stavbě se již pohybují bagry, celý areál je oplocen a upravuje se plocha pro budoucí objekt univerzitního kampusu. Stavba bude dokončena na podzim 2016. Poté přijde na řadu vybavení fakulty, mobiliář, audiovizuální technika a laboratorní technologie. Univerzita předpokládá, že nový objekt začne Přírodovědecké fakultě sloužit od září roku 2017. Celá akce bude hrazena ze státní dotace a částečně také z vlastních zdrojů univerzity, celkem realizace fakulty vyjde na necelých 450 milionů Kč.

Objekt architektonicky navazuje na již existující sousední budovy, výrazněji se však od nich bude odlišovat pojetím interiéru i jejich výtvarným řešením, které se např. barvou či designem mobiliáře bude hlásit k identitě značky fakulty.

„Novou budovou se podstatně rozroste univerzitní kampus, zalidní se novými studenty a pracovníky, kteří do ni přesídlí ze stávajících budov. Ty budeme moci buď prodat, nebo nabídnout dalším součástem univerzity, jež jsou nyní v nájmu. Ušetříme tak prostředky a zvýšíme efektivitu chodu celé školy. A samotný fakt, že do Hradce Králové přichází na výstavbu univerzitní budovy bezmála půl miliardy korun, je důležitým signálem svědčícím o perspektivách univerzity,“ uzavírá rektor Josef Hynek.

Kapacita objektu umožní pohodlnou práci více než tisícovce studentů a přibližně sto sedmdesáti zaměstnancům.

Na Přírodovědecké fakultě Univerzity Hradec Králové studuje přibližně 700 studentů v bakalářském, magisterském i doktorském stupni studia, a to zejména v programech z oblasti fyziky, chemie, matematiky a informatiky.

Nová budova fakulty doplní stávající budovy, čímž vznikne malé náměstí postupně budovaného univerzitního městečka.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU