Přidat na Seznam.cz



Nové Plačice

Měl to být velkolepý projekt obytného souboru v anglickém stylu. První bydlení už se začalo nabízet, zájemců ale nebylo tolik a v roce 2009 začala krize. Cenová relace zde byla poněkud dražší, nejlevnější bydlení začínalo na 3-4 mil. Kč, nejdražší pak i za 7 mil. Kč. Než se ovšem začalo s výstavbou, developer Bouwfonds opustil český trh. Místo nového příměstského bydlení je zde jen řada kopečků, na kterých si čas od času hrají děti na indiány. Pozemek je kompletně zasíťovaný, ze země vyčuhují jen malé odpadní trubky, jinak se tu nic neděje. V lokalitě mělo vyrůst 79 domů s náklady za zhruba kolem 300 mil. Kč.

Nové bydlení mělo evokovat návrat k původní výstavbě Hradce z 20. a 30. let. Je zde možná i trochu podobnost s baťovským Zlínem.

Společnost Bouwfonds, která byla investorem, už v ČR nepůsobí. Podle výpisu z katastru nemovitostí jí však stále patří pozemek pod budoucí výstavbou. Před třemi lety se spekulovalo o prodeji jinému investorovi, podle údajů k němu ale nedošlo. Nikdo tak neví za jakou dobu k němu dojde a jestli vůbec v dohledné době.

Sousední pozemky směrem ke Kuklenám a budově Integrovaného záchranného systému patří společnosti Unimex Group. Ta vlastní třeba leteckou společnost Travel Service, cestovní kancelář Canaria Travel nebo síť hobbymarketů Uni Hobby.

Říká se, že by zde s příchodem dálnice mělo zřejmě v budoucnu vyrůst nějaké nákupní centrum s logistickým areálem, sklady a službami.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU