Přidat na Seznam.cz



Hradecká dominanta! Bílá věž se otevře 23. května 2015

2. května 2015 10:16. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, BÍLÁ VĚŽ, PROJEKTY

Bílá věž před opravou

Bílá věž se po skoro roce a půl otevře veřejnosti. 23. května 2015 proběhne slavnostní otevření za účasti představitelů města, symbolicky Bílou věž odemkne primátor Zdeněk Fink. Při pohledu z dálky je jasně patrné, že věž výrazně omládla, vypadá světleji než dřív a dá se říct, že oproti sousední katedrále i nově. Největší překvapení čeká uvnitř. Zde najdou návštěvníci maketu Bílé věže ve skleněné podobě, což je opravdový unikát. Je v měřítku 1:20, váží jednu tunu a je vysoká 3,6 metru. Nahoru vedou nové schody, je zde nainstalováno proměnné osvětlení a výbavu doplňují i interaktivní tabule.

Na slavnostní den 23. května je připraven zajímavý program.

Ve 12 hod. začne slavnostním zvoněním na zvon Augustin.

Ve 12,10 hod. zazní krátké projevy představitelů města a hostů, bude žehnání věži a zvonu, následně Bílou věž odemkne primátor.

Od 12,50 až do 20 hod. budou probíhat prohlídky Bílé věže. Vstupné je 60 Kč pro dospělé a děti od 6 do 15 let platí 40 Kč.

Od 20 hod. až do půlnoci bude probíhat noční prohlídka. Vstupné je stejné.

Součástí bude i doprovodný program. Ten bude probíhat od zhruba jedné hodiny odpoledne do 17 hodin. Zahraje středověká hudba Gnomus, přítomní uvidí šermířská vystoupení, výstavu zbraní a výstroje i trh lidové tvorby a uměleckých řemesel včetně občerstvení.

Otevírací doba Bílé věže v dalších dnech bude od pondělí až do neděle od 9 do 18 hodin.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí