Přidat na Seznam.cz



Koncentrace škol si vynutí vybudování nové jídelny

7. května 2015 10:36. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ, UNIVERZITY, ŠKOLY

Na Pospíšilově třídě vznikne v budově „Hlucháku“ nová jídelna pro studenty zdejších škol. V tu by se měl přeměnit bývalý výměník, který je součástí budovy takzvaného „nového Hlucháku“. Nové stravovací zařízení má vzniknout během stavebních úprav, které na budově nového Hlucháku probíhají pro potřeby Evropského domu.

„Po dokončení stavebních úprav na historické budově bývalého Ústavu hluchoněmých se na Pospíšilovu třídu přestěhuje už třetí velká střední škola a předpokládáme, že by jídelnu mohli využívat i zaměstnanci agentur z Evropského domu,“ říká radní pro oblast investic a majetku Josef Dvořák.

Gymnázium Boženy Němcové a SPŠ stavební Hradec Králové doposud využívají školní jídelnu v ulici Hradecká. Ta je ale vzdálena asi 1,5 km a při cestě tam a zpět je doba docházky téměř 50 minut. Navíc bude po přestěhování nově na Pospíšilově třídě sídlit i Obchodní akademie. Nová jídelna by měla sloužit asi 1200 strávníků.

„Třetí etapa stavebních úprav, do kterých by měl být zařazen i projekt nové jídelny, vyžaduje veškerá stavební povolení. Práce jsou proto naplánovány na příští rok. Jídelna by tak mohla začít sloužit ve školním roce 2016/2017,“ doplnil radní Josef Dvořák.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí