Přidat na Seznam.cz



FC Hradec Králové

S 8 body po podzimní části se liga těžko zachraňuje, o to víc pak na jaře a v situaci Hradce. Sice do konce zbývají ještě dvě kola, ale o sestupu je už rozhodnuto. Na zápas se Slavií Praha se tak fanoušci mohou jít rozloučit s ligou, a protože se kádr z gruntu změní, kdo ví, jestli Hradec bude mít v příští sezoně vůbec šanci na postup. Sezona byla tak nějak podivná, vstup byl výborný, po 6 kolech 6 bodů. Potom začala série 7 proher za sebou, když už všichni a dlouho volali po změně trenéra, vedení se odhodlalo pozdě. Vzpruha pod Pilným zabrala, ale vrchol snažení přišel zřejmě brzy, a to když Hradec zvítězil v zimní Tipsport lize.

Tým vstoupil sice do jara parádně, ve 4 zápasech získal 7 bodů, potom ale Jihlava znovu začala sérii, tentokrát 4 proher. A manko z podzimu bylo veliké. Bohužel když už Hradec zahrál skvěle, tým šlapal, zařízli Votroky rozhodčí. Sice by těch 6 bodů ze zápasů s Příbramí a Budějovicemi zatím nestačilo, ale mohli by hráči bojovat až do posledního kola.

Ve 2. lize se bude v současných podmínkách Hradci lépe dýchat. Bude čas připravit podklady pro nový stadion, poohlédnout se po nových posilách, a bylo by zřejmě nejlepší, pokusit se postoupit až bude opravdu nějaká varianta nového stadionu z nějaké části stát. V nynějších podmínkách je Hradec v první lize jen adeptem na případný sestup.

Druhá liga nebude vůbec jednoduchá, o tom se mohl ostatně Hradec přesvědčit v předchozí sezoně, i Sigma Olomouc byla letos ze začátku na chvostu tabulky. Soupeři se budou chtít na exligový Hradec vytáhnout, týmy budou bojovat. Snad jedině derby s Pardubicemi bude mít opravdovou jiskru. Pod lízátka pak přijede třeba ještě Opava, Žižkov, možná Zlín, pokud nepostoupí do ligy, ještě Ústí, Znojmo i Táborsko.

Hradec se tak nejméně na rok loučí s ligou.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí